Vakantie vieren in Zuid Engeland

Posted by on Jul 9, 2013 in Logboek | 0 comments

Vakantie vieren in Zuid Engeland

We zijn nu vier dagen op Isles of Scilly (noem het niet de Scilly’s, want dat vinden ze hier niet leuk) en we zijn onder de indruk van deze prachtige eilandengroep. Het bestaat uit een groep van vijf bewoonde en ongeveer 140 onbewoonde eilanden ten zuidwesten van het Engelse Cornwall. De zon schijnt hier sinds vier dagen, het is hier werkelijk prachtig. We kwamen aan op St. Mary’s, Porthcressa bay en we zijn maar met een paar zeilboten hier. Het stadje is typisch Engels, oude britse cottages met schoorstenen, smalle straatjes en Engelse pubs. We halen lekkere broodjes bij de bakker en ingrediënten voor een picknick en genieten heel de dag op het strand, klimmen rotsen en spelen in de speeltuin. Wat heerlijk om weer voet aan wal te zetten na 9 dagen op zee. De volgende ochtend pakken we de bus en maken een leuke wandeling aan de andere kant van het eiland, waar we naar een tea garden lopen. We maken her en der wat praatjes met bejaarden die op vakantie zijn. Geweldig die Engelse, ik mag ze graag. We zien veel vogels en we zien zo nu en dan ook vogelaars. De eilanden vormen door hun ligging de eerst mogelijke landingsplaats voor trekvogels die de Atlantische Oceaan oversteken. Na twee dagen varen we buitenom naar Tresco – Bryher, waar we ankeren naast Hangman Island. Hier hangt nog een echte strop aan de top. Het is vrij rustig wanneer we aankomen, maar na 24 uur is heel de baai volgestroomd met zeilboten. De Waltzing is inmiddels ook aangekomen. Vanochtend maakten we samen met de Mathiba en de Waltzing een wandeling op Tresco, op zoek naar een grot. Via Cromwell’s Castle naar Pipers Hole en terug naar onze baai. We moesten er flink naar zoeken, want er staat hier niets aangegeven. Een local gaf uitkomst. De grot was spectaculair en alle kids gingen dapper mee – met hoofdlampjes – de smalle ingang door, over flinke rotsen en stenen naar beneden. Rond 18:15 uur waren we weer terug op de boot. Moe maar voldaan. Deze week voelt als een cadeau’tje, echt nog even vakantiegevoel. Nog twee weken te gaan en dan zijn we weer thuis. 20 juli komen we aan in Numansdorp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *