Sailaway verkocht

Sailaway verkocht

Goed onderhouden en complete Contest 41, in zeer goede staat. Een klassieke sloepgetuigde middenkuiper met een vleugelkiel. Recente aanpassingen maken het schip ideaal voor langer verblijf aan boord en lange zeilreizen. Klaar en (bijna) volledig uitgerust voor de volgende oceaanoversteek. Recent (2012) zijn aanpassingen (professioneel) uitgevoerd zoals: nieuwe verstaging, accu’s, dynamo, laadstroomregelaar, bimini, zwemtrap, AIS, Epirp, reddingsvlot, SSB radio, kuipkussens, elektrisch toilet en Hydrovane windvaan stuurinrichting.

Onze Sailaway is een Contest 41 uit 1988, ontworpen door Dick Zaal en geproduceerd door Coniplex te Medemblik. We hebben deze boot in het voorjaar van 2011 aangekocht bij de Contest Brokerage te Medemblik. We waren meteen verlieft op de mooie lijnen en de perfecte staat van het schip. Met zes vaste slaapplaatsen, twee natte cellen, erg veel bergruimte en stahoogte is dit helemaal ons schip! Met 13 ton waterverplaatsing is het een zwaar schip, maar dat zien we als een groot voordeel. We hebben bewust gekozen voor een middenkuip; meer bescherming en is daarmee iets kindvriendelijker. We hebben dit schip speciaal voor onze reis gekocht. Het rolgrootzeil en rolgenua is erg makkelijk te hanteren, en met vijf personen ruim genoeg voor een verblijf van een ruim jaar aan boord. Ondanks het feit dat het een echte cruiser is, is de snelheid van de boot ons zeker niet tegengevallen! Onze Contest is inmiddels verkocht en gaat opnieuw een rondje Atlantic varen in 2015.

2 Comments

 1. Susan,Thijs en kids,
  Geweldige uitdaging, mooi schip, mooie website.
  Zal jullie met plezier volgen.
  Goede vaart.
  Toine

 2. Kan mij jullie enthousiasme, ondankks vraagtekens, nu ik de site gezien heb op 24 juli, helemaal voorstellen en zal ook richting pa en ma Kok mij positief opstellen betreffende deze uitdaging.
  Blijf jullie nu met plezier(achter)volgen en veel succes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *