Isis

Isis

8 juli 2013, deel 15 Oversteek Azoren – Zuid Engeland

DSC_0051Hoe is het met jullie? Met mij is alles goed. Sorry dat ik een tijd lang niet heb geschreven. Ik had het druk met spelen en genieten van het op de boot leven en reizen. De vakantie is begonnen! Even een tijd geen school en ik wens iedereen een fijne vakantie! Maar omdat ik onder het varen niet echt vaak school heb gedaan (omdat ik daar soms in het begin zeeziek van word), ben ik iets langer doorgegaan met school. Maar nu ben ik er al weer aan gewend, dus kan ik gewoon weer school doen. Alleen morgen heb ik nog school en dan heb ik ook vakantie. Maar eerst natuurlijk mijn Sailaway Rapport! Ik heb geen idee of ik het goed gedaan heb. En ik moet nog wel als ik op school ben de echte Citotoets doen. Ik ben er erg zenuwachtig over, maar papa en mama stellen mij altijd gerust, dat het vast goed komt. En nu ben ik allang niet meer zo zenuwachtig.

Walvissen

Toen we vertrokken vanuit de Azoren, hebben we drie keer WALVISSEN gezien!!! De eerste en de tweede keer een Mink Whale. Lengte: vrouw: 9,8 meter. Man: 10,7 meter. Maar mama denkt dat we de tweede keer Orka’s hebben gezien, maar het was voor de boot en we zagen zwarte ruggen met verschillende grote vinnen. En de derde keer een Fin Whale. Lengte: vrouw:24 meter. Man: 27,1 meter. De foto’s zijn niet erg goed gelukt, want het valt niet mee om walvissen goed te fotograferen, maar hieronder een filmpje…

 

10 juni 2013, deel 14, Azoren

Isis kaarttafelDe oversteek van Bermuda naar de Azoren duurde 13,5 dag. Dat was eigenlijk heel snel, want er zijn veel boten die er veel langer over hebben gedaan. We hebben tijdens de oversteek veel armbandjes, lapjes gebreid en kettinkjes gehaakt. Ik vond het dit keer niet zo saai, doordat we gewoon veel te doen hadden. We maakten net zoals op de heenweg een thema kalender. Elke avond aten we wel lekker en in de ochtend maakte mama een zelfgebakken brood.

We zagen portugese oologschepen zwemmen (soort kwal en gevaarlijk). Soms zagen we stormvogels en dolfijnen. Papa heeft een keer gevist en toen ving hij meteen een big eye tonijn. Maar die wilde ik niet eten. Het ziet er ook eng uit wanneer hij dood gemaakt wordt en dan heb ik geen zin meer om ‘m op te eten. Snappen jullie dat?

Elke avond hadden we om 20:30 uur contact via de SSB (kortegolf radio) met andere Nederlandse schepen om ons heen.  Ook werden we wel eens opgeroepen door andere (zeil)boten, zoals een Fransman of een Nederlands vrachtschip. Zo kon ik later ook praten met andere kinderen op zee. Om 6:30 uur Bermuda tijd kwamen we aan op Horta. Dat was gaaf. Er zijn overal muurschilderingen op de kade van aangekomen zeilboten. Dat moet je doen, want anders brengt het geen geluk zeggen ze. Ik ben al druk aan het schetsen met mama.

 

30 Maart 2013, deel 13, Guadaloupe, Petite Terre

School in paradijs. Op dit kleine eiland woont helemaal niemand, behalve de (eenzame) parkranger die bij de vuurtoren een huisje heeft. Het water is erg ondiep, waardoor je de bodem goed kunt zien. We hebben een mooie wandeling over het eiland gemaakt naar de vuurtoren. We doen eerst goed school en daarna springen, we zoals altijd, meteen in het lekkere warme en heel heldere water.

25 maart, deel 12, Montserrat

IMG_2566Op dit eiland is een paar jaar geleden een vulkaanuitbarsting geweest. De helft van het eiland werd toen bedekt onder een dikke laag as en lava. De hoofdstad van dit eiland is ook helemaal bedekt door een metersdikke laag as en modderstromen en daardoor helemaal verlaten. We zijn er met een taxibus naartoe gereden, en toen zijn we in huizen gaan kijken, waar wel 1 meter as binnen lag en waar je nog meubels onder de as zag staan. Je moest je namen opschrijven en aan de politie geven, bij het betreden van de zone, zodat ze wisten dat wij er waren, want je mag hier alleen overdag zijn omdat de vulkaan nog steeds actief is. Daarna zijn we bij een voormalig hotel gaan kijken, waar het zwembad helemaal vol modder en as lag. Bij het nadien opgebouwede muziektheater, zagen we de handafdrukken van heel beroemde mensen, die geld hadden ingezameld tijdens een benefietconcert voor het eiland (Mick Jagger, Phil Collins, Paul McCartney). We hebben daar ook een film gezien, waarin je zag hoe de vulkaan in de gaten gehouden werd door onderzoekers en hoe hij uitbarstte met heel veel rook, vuur en as. Het was erg leerzaam. De taxichauffeur niet zo aardig voor ons, dat was wel vervelend.

Hierna zijn we naar St.Eustatius gevaren en dat was vroeger van Holland. Het fort heet daarom ook Fort Oranje. Er is op dit eiland een slapende vulkaan die al honderden jaren niet is uitgebarsten. We hebben toen iets heel engs gedaan, namelijk in de vulkaan gelopen tot op de bodem, waar bij een actieve vulkaan normaal gesproken lava borrelt. In deze vulkaan was een tropisch regenwoud ontstaan en zoiets had ik nog nooit eerder gezien. Op de terugweg kregen we heel regen en toen kreeg ik het heel erg koud.

 

18 maart 2013, deel 11. Dominica

DominicaIn Dominica hebben we een tocht gemaakt naar een paar mooie plaatsen op het eiland. Eerst gingen we naar grotten, waartussen je kunt zwemmen. Het was erg donker en heel helder water dus best eng en heel koud water, maar we hebben het gedaan, behalve Enza en Fenna. Daarna zijn we met de taxibus naar een waterval gegaan. Vlakbij was er een warmwaterbron. Het water was erg bruin van het sulfaat, maar heel warm, bijna te heet om in te zwemmen. Alle kinderen zijn wat verder doorgelopen, naar een hele grote waterval. Dat was super om over de grote stenen naar de waterval te lopen. Dominica is echt een natuur eiland. We hadden hier nog wel veel langer kunnen blijven.

21 februari 2013, deel 10. Tobago Cays

http://youtu.be/oRRwTLZFPuM

SchildpadWe zijn op Tobago Cays geweest en dat was ook weer erg mooi. Dat is een hoefijzervormig rif. Er liggen een vijftal eilandjes omheen. Door het rif zijn er geen golven in de baai en kun je er dus rustig kunt ankeren met de zeilboot. De schildpadden komen hier heen om hun eieren te leggen en daarom zijn er zo veel. Het is ook een natuurpark, waardoor ze beschermd worden. Toen we aankwamen, wilden we meteen het water in, want hier zwemmen schildpadden vlak bij de boot. Fenna en ik zijn meteen gaan snorkelen en eerst zagen we een kleine schildpad, daarna een grote zeester en daarna een heel grote schildpad die vlak onder ons door zwom, dat was echt heel gaaf.  In totaal hebben we deze dag wel 5 schildpadden gezien. De volgende dag hebben we er minder gezien, maar wel een mooie zeester.

23 januari – 13 februari 2013, deel 9. Tobago en Trinidad

Isis.TobagoWe zijn 13 januari vanuit Suriname naar Trinidad vertrokken. De zeilreis was niet echt fijn, want de zee was best onrustig. Maar toen we aankwamen was ik heel erg blij. We gingen meteen pizza eten en dat was heerlijk! We zijn 9 dagen in Tobago geweest en ik vond het een super mooi eiland. Aardige mensen en heel veel mooie baaitjes, waar we vaak alleen waren. Englishman’s Bay vond ik echt heel bijzonder. Daar bleef ik snorkelen en zwemmen in de golven tot we naar bed moesten.

Daarna gingen we naar Trinidad. Dat hoort bij Tobago, maar is toch heel anders. We gingen op de kant met de boot. Omdat er een lek was bij de roerkoning. We gingen er uit met een hele grote kraan. Speciaal voor boten. Er stonden veel boten op de kant, iedereen werkt hier aan zijn boot. We zijn er ook carnaval gaan vieren, want het is de een na grootste van de hele wereld, alleen Rio is nog groter. Dat was heel bijzonder. De mensen droegen hele mooie glitter kostuums en er was heel veel muziek. We zaten op een schutting, waardoor we alles beter konden zien, want het was wel erg druk.

Ik heb zelf ook en tooi gekregen en armbandjes. Een heel mooie fel gele met groen en ook 6 veren eraan en wat kleine glitter steentjes. We zijn ook naar de kindercarnaval geweest en dat was een wedstrijd wie het mooiste verkleed was.

We hebben in de baai veel mensen ontmoet, ook een gezin uit Nederland en hun boot heet de WindEagle. Ze hebben ook drie kinderen en daar hebben we veel mee gespeeld, ze heten Daan, Nikkie en Luuk. We gingen met het surfboard achter de rubberboot met 30 pk racen en dat was echt cool want het ging heel snel. We zijn naar Scotland bay geweest voor de verjaardag van Luuk. Op het strand zijn Daan en ik met Nikkie op het surfboard naar grotten toe gegaan. Daar vonden we een grot waar je in kon en verderop zagen we weer een grot. Toen kwam er iets tegen mijn hoofd aan en dat bleek een touw te zijn, dat heel hoog boven de grot was vastgemaakt aan een boomtak. Vanaf het surfboard kon je het touw vastpakken en er aan slingeren. En toen zei Daan: “pas nou toch op”, maar ik luisterde niet en toen ik het toch deed, ging ik op een steen staan die in het water lag en die was heel erg glibberig en toen gleed ik uit.

We konden ook slingeren aan het touw vanaf de kant. Als je dan op tijd loslaat, val je van heel hoog in het water. Het was echt kicken en langzaam zijn we steeds hoger gestart en uiteindelijk durfde ook Nikkie en Daan. Luuk kreeg voor zijn verjaardag en mooie opblaasschildpad en van ons een vishengel. De Modesty (een andere boot) was er ook bij en toen werd het een extra leuk feest.

The End.

15 januari 2013, deel 8. Suriname

BrownsbergWe zijn in Suriname geweest en het was er heel leuk. De rivier is er heel erg bruin (net chocolademelk). We kwamen aan varen en we zagen meteen kleine zwarte dolfijnen in de rivier. Ze waren heel mooi. We hebben kerst gevierd in Paramaribo. En daarna zijn we naar de Waterland Marina gegaan. We lagen aan een stijger waar alleen maar Nederlandse boten lagen. Dat was heel grappig. Daar hebben we ook de Modesty leren kennen. Die hebben 2 honden Trixie en June. Ze zijn super lief!

We hebben in Suriname ook Oud en Nieuw gevierd. We zijn toen naar Paramaribo gegaan en hebben het daar op straat gevierd. De eerste knaller die we hoorde was meteen de grootste en hardste duizendklapper. Dat was wel even schrikken! We moesten ook een sjaal of doek mee om voor je mond en neus te houden. Want als je de rook inademt is dat niet goed voor je longen. Het is niet zoals in Nederland, met veel siervuurwerk met heel mooie kleuren. Maar vooral harde knallen zonder mooie kleuren. Ik vond het zelfs heeeeeel erg eng. Maar toen gingen we naar de Mc Donalds. En daar kregen we een heel groot ijsje! En het was daar gelukkig niet zo druk. Daarna zijn we met de auto weer naar Waterland Marina gegaan en hebben nog feest gevierd tot diep in de nacht. We zijn in Suriname ook naar een lodge geweest, op de Boven Suriname rivier. We gingen met de auto het binnen land in.

Daar konden we met een korjaal naar een lodge (een korjaal is een smal maar lang houten bootje). Maar onder het autorijden was er iets raars aan de auto. Eerst roken we een heel rare geur. En toen zagen we rook uit de motorkap komen. We hadden het water al klaar staan om te blussen, want er was geen brandblusser. We hadden ook de DixBay crew in de auto. Dus er waren twee mannen. Papa zei, dat we snel uit de auto moesten en Idris ging meteen blussen. En ja hoor, er was BRAND bij de motor. Ik was best wel een beetje bang moet ik toegeven. Toen de motor gemaakt was konden we weer zachtjes doorrijden. En steeds weer een beetje harder. Toen we aankwamen bij de rivier konden we meteen in de korjaal stappen. We voeren over stroomversnellingen en kleine watervalletjes, tussen stenen door. Het duurde twee uur en toen waren we bij de mooie lodge. Er was een mevrouw (gastvrouw Christa) en die was heel erg aardig voor ons. We sliepen daar in een familie lodge. En toen papa zijn broek van de waslijn wou pakken vloog er een vleermuis uit.

Waterland.1We hebben er verder een jungle tocht gemaakt en die was heel mooi. We hebben ’s avonds ook een kaaimannentocht gemaakt en een paar grote kaaimannen gezien. We schenen met een zaklamp op de ‘gele’ ogen en konden ze zo zien bij de oevers. Toen we weer op onze boot terug waren hebben we gespeeld met vrienden. En heel veel wasjes gedraaid. En toen voeren we weer terug naar Paramaribo om Oma Mia af te zetten. En na een dag voeren we weg om naar Tobago gevaren.

Dus heel veel xxx en knuffels van Isis                                                                                                                                                                                                               p.s. ik heb ook een presentatie gemaakt over Suriname).

30 december 2012, deel 7. Atlantische Oversteek

Wat ik ervan vond…

We zijn 14 dagen op zee geweest om de Atlantische Oceaan over te steken. We hebben een kalender gemaakt, zodat we elke dag een vaste activiteit hadden en dagen konden afstrepen, bijvoorbeeld discodag, knutseldag of complimentendag.

De oversteek was leuk maar soms lang en af en toe verveelde ik me. Dan ging ik DSi-en of computeren (Tom en Tamira). Maar het was bijzonder om zolang samen te zijn en we hebben ook veel spelletjes gedaan, naast school. We hebben jagende dolfijnen gezien, maar geen orka’s of walvissen. De oversteek was bijzonder, maar ik zou het liever niet nog een keer willen doen. Op de foto bel ik met de Iridiumtelefoon (dit is een satelliettelefoon), naar Opie en Omie dat we er bijna zijn… Dag dag!

 

24 november 2012, deel 6. Tenerife

Hallo! Ik heb weer leuke dingen meegemaakt. We lagen met de boot in een ankerbaai op Gran Canaria. Achter het strand was een golfbaan. En op het strand konden veel golfballen liggen. We gingen met onze rubberbootje naar het strand. En toen ik net uit de rubberboot was gestapt zag ik een golfbal naar beneden vallen. Ik rende eropaf en pakte hem op. Het was een dure golfbal zei papa. Daar zal opi en omi blij mee zijn, dacht ik. Opa is een goede golfer. Bij bijna elke wedstrijd wint hij. Dus heeft hij een hele kast vol met bekers. En oma wint soms weer van opa.

Daarna gingen we gingen verder zoeken. Papa en ik waren op de helling gaan zoeken. Daar vonden we heel veel ballen. Ik ging met papa ook nog naar een grot. Daar was het erg mooi. Maar er waren heel veel kleine vliegjes die in je neus vliegen. En daarom zijn we maar weer weggegaan. Daarna zijn we een andere helling op gelopen. En daar hebben we wel 2x zoveel ballen gevonden. We hebben nu 64 golfballen.

We gingen naar het vliegveld om mijn tantes op te halen. Kijk riep ik! Daar zijn ze! Ze kwamen een dagje later want de mensen waren aan het staken. Dus konden we ze nu op halen. We gingen met de huurauto naar het appartement waar ze verbleven. Daar kregen we veel cadeau’s. Oma had voor ons alle drie een vestje gebreid. En we hebben smeerkaas, rookworst en snoep gekregen.

28 oktober 2012, Deel 5 Lanzarote

 

Ik ben in Marokko geweest. En ik denk dat jullie het wel leuk zouden vinden als ik er wat over vertel. De eerste haven was Rabat / Fes. We moesten aan een wachtstijger gaan liggen. Want we moesten inklaren. Dat betekent dat we onze paspoorten en zeebrief moeten laten zien aan de douane en de politie. Dat was niet erg leuk. Want het duurde heel erg lang. Er moest ook nog een drugshond aan boord komen (om te kijken of wij drugs het land in smokkelen bijv.) Die drughond heet Wolf (een herdershond). Ze maakten hem los en… Hij liep gelukkig de stijger af. Dus hadden we geen Wolf aan boord. Daar was Fenna heel erg blij over.

 

Toen het inklaren klaar was mochten we de haven binnen. Het eerste wat ik zag was de stijger van de Koning van Marokko. Daar lagen veel motorboten. En die waren allemaal van de koning. Wij hadden ook een super plekje. De Mero was er en de Waltzing Mathilda en later in de week kwam de Zeemuis ook nog. Daar hebben we een kleine week gelegen en we zijn met de trein het binnenland ingegaan.

 

We zijn twee dagen in Fes rond gaan kijken en hebben in een Riat (hotel) geslapen. En het was een super hotel. We kregen pannenkoeken als ontbijt met zoete cake. En nog lekkere broodjes. Fes was erg mooi met veel pakezels in de Soeks (zijn kleine straatjes waar ze van alles verkopen).

 

En toen zijn we naar een anderen haven gevaren in Marokko, namelijk Essouira. En dat was een vissershaven. Daar werd een film opgenomen. Dat was heel spannend. Het was een Duitse film met veel bloed, dus niet voor kinderen.

 

Daarna zijn we naar de Canarische Eilanden gevaren (2 dagen en 2 nachten). Papa heeft onderweg twee heel grote tonijnen gevangen. Daar kon de hele klas wel van eten… En nu nog veel groeten van mij vanaf Fuertaventura! Groetjes Isis


30 september 2012, Deel 4 De Algarve

Hoi! Vandaag ben ik 9 jaar geworden. Ik heb eerder deze maand in Lissabon al oorbellen en gaatjes in mijn oren gekregen. Dat wilde ik al heeel lang. Ik ben er dus ook heel blij mee.

 Mijn verjaardag heb ik gistermiddag samen met Nienke van de Barnstormer gevierd. Zij werd 2 jaar. We gingen lekker naar het strandhutje en daar kwam iedereen naar toe. De grote verrassing was dat Oma Mia zomaar de pier op kwam lopen uit de Ferry van Faro. Opa Jacques was er al, want hij voer een paar dagen met ons mee.

Ik kreeg veel leuke cadeau’s, zoals het nieuwe boek van Dolfje Weerwolfje, een boek over Suriname, een beacheball set, oorbelletjes, armbandje, schoolspullen en boetseerklei. ’s-Avonds hebben ge-BBQ-ed op de boot en kwam de Zeemuis ook de ankerbaai binnen varen. Dat was een gezellige afsluiting van mijn verjaardag.

 

Augustus 2012. Deel 3. Spaanse Ria’s

Lieve klasgenoten,

School: Ik heb een eigen schoolvlag dat mijn vriendinnen en vrienden zien dat ik school heb. Dus komen ze niet vragen of ze kunnen spelen. Ik weet ook hoe ik naar school moet lopen. En dat doe ik zo: een keer om de mast lopen. En dan met mijn vinger op mijn neus twee keer op het dek springen. Zo loop ik naar school. Ik werk minder dan jullie. Omdat ik geen topografie, info, en al die projecten heb.

De boot: We hebben heel  veel vaste plekken. De knutselkast, de spelletjeskast, kabelkast en zit plekken. We maken ook zelf brood, tompoezen en cake.

Slaapplek Isis: onder in het stapelbed. Papa en mama: achter in de boot. Fenna en Enza: voor in de punt.

Varen: Ik word niet heel snel zeeziek maar ben wel al een paar keer misselijk geweest.  We hebben wel pillen mee, die je kan slikken om niet ziek te worden, maar die gebruiken we niet zo vaak.

Vriendinnen en vrienden: Ik heb ook nog heel veel vrienden en vriendinnen. Drop het hondje, Djerie, Fien, Max en Pjotter, Luck en Sjoerd, iedereen is Nederlands. Met Djerie speel ik bijna elke dag en waren we gister nog naast de boot gesprongen met een bergbeklimmersstoeltje aan een touw zat ik vast aan de mast en hing ik naast de boot en toen kon ik springen.

 

 

 Juli 2012. Deel 2. Kanaaleilanden

Hoi, ik ben naar Alderney geweest. En we wilden ons bij bootje niet opblazen (dat is heel veel werk). Dus gingen we de volgende dag met de watertaxi. En ik heb daar ook nog op een mountainbike gefietst. We hebben onderweg nog heel veel bunkers gezien.

Sark. We kwamen aanvaren bij Sark en toen zag je meteen een berg, waar vlak voor een anker baai was waar we de boot neergelegd hebben. Toen zijn we met de rubberboot naar het strand gegaan, en ik mocht roeien. Er was een klein beekje dat uit de berg kwam, en daarnaast was een moeilijk pad omhoog. Maar later vond papa de trap dus toen zijn we met de trap omhoog gegaan, over een wandelweggetje naar het dorp. Mama riep telkens ‘het lijkt hier wel Zwitserland’. Na een eind lopen kwamen we bij een dorpje bovenop de berg. Het dorpje had alleen maar zandwegen en de mensen reden op trekkers of paard-en-wagen, dus het leek wel of het vroeger was. Ik heb zelf in het Engels twee croissantjes besteld. Dat vond ik best spannend. En we hebben een heel lekker ijsje gekocht, die smaakte heel anders, maar wel lekker. We hebben nog in een winkeltje wetsuits gekocht, dat is een soort pak, dat kun je in het water en dan is het niet zo heel koud. En s’ middags hebben we beneden nog met onze wetsuits gezwommen. En daarna gingen we weer varen, papa en mama, de hele nacht door, richting Brest.

Dag! tot de volgende keer. Isis

Juli. Hallo, jongens en meisjes
1 Juli zijn we vertrokken uit Numansdorp.
En deze kinderen waren er: Roos, Solange, Roel, Fien, Max en nog veel meer.
Ik vond het moeilijk om van iedereen afscheid te nemen.
En daarna zijn we naar de Mosselbank gevaren.
Daar heb ik ook fijn gespeeld.
Er was een uitkijktoren.
En ik heb nog met onze nieuwe step gespeeld.
Daarna gingen we naar Goes.
En we gingen even naar limburg met de trein en de bus.
Toen gingen we weer met de trein terug.
Daarna heb ook nog gezwommen in Goes.
Dus bleven we daar.

En daarna gingen we naar Veere.
En daar had ik een levende krab op het kraampje zien liggen.
En trouwens er lagen ook nog kreeften op.
En toen gingen we nog voor anker liggen in het Veerse meer.

 

Denemarken, zomervakantie 2011: hier test ik onze nieuwe bijboot met motor.

43 Comments

 1. Fijne reis Joey

 2. Hoi Isis ik mis je heel erg. Gisteren gingen we met de b.s.o.
  Naar een b.s.o. In drunen dat was leuk. We hebben een jongen int moet hij heet Thimo . Dat was leuk groetjes tessa

 3. Heey Isis!!

  Wat leuk dat je je eerste verslagje zelf heb geschreven
  Je zult er nog wel heel veel gaan schrijven en zo ook
  weer terug krijgen van je vriendjes en vriendinnetjes,
  Fijn dat dat toch allemaal kan he met de computer!!

  En heb je al wat op van ons *overlevingsmandje*??

  oke,tot de volgende ronde maar weer,en geniet er maar lekker
  van,groetjes Sigrid!!!

 4. Heey Isis!!

  Hoe is het met je?

  Wat leuk dat je je eerste verslagje geschreven heb,

  en doe je lekker knutselen en als jullie stil leggen
  even lekker wandelen zeker ofzo.

  Wij waren met het schip in Duitsland,en lagen toen
  naast een schip en die heet Isis.

  En heb je al wat lekkers op uit het *overlevingsmandje*?

  Oke,tot de volgende ronde maar weer!!

  Groetjes Sigrid!!!

  • Hoi Sigrid.
   Het is goed met mij.
   En grappig dat jullie naast een boot lagen en dat die isis heten.
   En we hebben alles al op uit het *overleefmandje*.
   En met de stickers(auto) hebben Fenna en ik een autobaan getekend.
   Groetjes van isis uit Duiunkerke (Frankrijk).

 5. Hoi Isis, ik mis je heel erg. Groetjes isa xxxxx

 6. Hoi Isis waneer kunnen we skypen
  GROETJES ISA VVV

 7. Hoi Isis,

  Onze vakantie zit er weer op. Maandag gaan we weer beginnen! Heb jij maandag ook je eerste schooldag? Veel succes bij je nieuwe juf, die jij vast wel mama mag blijven noemen. En natuurlijk ook nog veel plezier op jullie reis.

  groetjes juf Marion

 8. hoi isis
  geven je vader en je moeder de goed les.
  het is best wel leuk op school.
  en we zijn nou nog maar met negen meisjes in de klas.
  XXXXXXXXX Tessa

  • hallo,Tessa met mij op school gaat het goed!!!
   en leuk dat je me weer een berichtje stuurt.
   ik heb ook hier vriendjes en vriendinnetjes,fien djirie,max,luck en sjoert. en de booten van die kinderen heten de zeemius,waltsing math
   ilda en flying circus. leuk he?
   gr.Isis

 9. Lieve Isis,

  Fijn dat je zoveel vrienden maakt. Ook handig om te lezen dat je een eigen schoolvlag hebt. Heel duidelijk voor jou maar ook voor je vrienden. Je spaans zal nou ook wel vooruit gaan. Grapje!

  Veel liefs van ons beide.xxxxx

 10. Hoi Isis hoe gaat het met jou is het leuk op de boot ik hoorde dat je veel vriendjes en vriendinnetjes hebt.
  Met ons gaat alles goed. De meisjes die nou bij mij in het team zitten van vorig jaar zijn Isa v.d linde,linde,Julia,Imme en ik zelf en de nieuwe meisjes zijn Eline,Anna,Hanna,Marit,danique dat is mijn nieuwe team heel veel groetjes van Manoek.

 11. hoi,Isis

  Hoe gaat het op de boot. Nog niemand zeeziek geworden. Ik ga in de herft vakantie naar roemenie.in roemenie kunnen we wel skypen hoor. Waneer gaan we weer skypen.

  Lieve groetjes van je beste vriendin Roos

 12. Hoi Isis,

  Ik mis je heel erg. Waar zitten jullie nou?
  Ik wil heel graag nog een keer met je spelen maar dat gaat nu niet. Het kamp was echt super leuk. Wat heb jij gedaan heb je ook kamp gehad? wij hebben heel veel spelletjes gedaan, in het donker. En heel veel in de bossen gespeeld. En het kampvuur was echt suuuuuuuuuuuuper leuk.

  Net ben ik bij hockey geweest en onze eerste wedstrijd gewonnen jippieeeee in de laatste seconde nog gescoort door mij

  xxx isa v

 13. hoi isis
  het is egt anders nou je er niet bent
  dani vroeg vandaag aan isa.v hoe je er uit zag
  toen moest ik wel een beetje lachen
  nu zit ik achter de computer mag jij geen popetje op spel .nl
  dat zou leuk zijn dan hadden we vaker contact
  ik mis je
  XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX tessa

 14. hoi isis

  steur je een keer een mail naar school dan kan meneer harry het voorlezen aan heel de klas
  groetjes lin

 15. Hoi isis
  hoe gaat het?
  vind je school leuk op de boot?
  is het lekker weer daar?
  met mij gaat het goed.
  bij ons op school gaat het goed

  groetjes,roos en roel

 16. hoi isis
  wij zijn op de bso.
  en we mochten van danique een berichtje op de site zetten.
  anna maakt een brief voor haar moeder.
  linde was er net ook want scharlotte en valentijn moesten naar de tenis.
  en isa l houd 21 september haar kinderfeestje het is jammer dat je er niet bij kan zijn.
  wij missen je heel erg.
  xxxxxxxxxxxxvan anna tessa en de bso

 17. Haa Isis,

  Tessa en Anna hadden jou al een berichtje gestuurd, ook namens ons, maar wij vinden het wel zo gezellig om ook nog even van ons te laten horen.
  Wat een stoere verhalen zeg!! Fijn dat je het zo goed naar je zin hebt.
  De foto’s en filmpjes van jouw achter het stuur en het besturen van de boot, wowie!
  En even over die zeewierpennen, daar mag jij mooi een workshop van gaan geven ;p

  Wij wensen jou en jouw familie heel veel plezier. En doe iedereen de groetjes!

  Liefs,

  Danique W., Jolien, Danique R., Ahmed en alle kinderen

 18. Hoi ik mette van de mero.
  Ik ben 10jaar oud en doe dit jaar groep 7.
  Zoals ik gelezen heb op jullie blog doe jij dit jaar groep 6.
  Wij doen ongeveer het zelfde rondje als jullie doen.
  En daarom zullen we elkaar vast nog eens tegenkomen onderweg.
  Ik zou het leuk vinden om je te ontmoeten.

  Groetjes METTE

 19. Hallo Isis,
  Wij zijn op school kamp geweest dat was erg leuk tessel was harig op kamp en ik ben ook jarig en vrijdag geef ik een kinderfeestje we gaan cutcakes vesieren en waar vier jij je feestje? Isa

 20. Hallo Isis is het daar lekker weer ? Hopelijk wel hier is het ook leuk ik ben bijna jarig ik en mijn vrienden gaan gezellig naar de boot(en papa) we gaan gezellig vare naar een eiland heeeeeeeeeeeeeeeeel!!!!!!!!!!!leuk maar hopelijk is het lekker weer.
  Ik heb bij hockey selexie training gehad ik zit in de j.d1 het is harrrrrrd werken op een heel veld. Ik sta in de spits vet gaaf jammer genoeg hebben we alles tot nu toe verloren!!!!!!!!!!!!!!!!.
  Eeeeeeeeen hoe gaat het eigenlijk goeeeeed of jammer sleeeeeecht is het leuk op de boot?
  Gaat het allemaal goed daar bij ons wel jammer dat je juf Karin niet hebt en meneer Harrie.
  We hebben kamp gehad bij de meiden ging het brand alarm af pech voor de meisje want het was midden in de nacht tessel gilde het uit iedereen ging naar buiten maar de jongens die sliepe fijn door het was wel koud in de tent. Iedereen behalve de jongens van groep 6 sommige sliepe door ik ook dat was leeeeeeeeeeeve.

  Groetjes Niels. X van judith

 21. Hallo Isis is het daar lekker weer ? Hopelijk wel hier is het ook leuk ik ben bijna jarig ik en mijn vrienden gaan gezellig naar de boot(en papa) we gaan gezellig vare naar een eiland heeeeeeeeeeeeeeeeel!!!!!!!!!!!leuk maar hopelijk is het lekker weer.
  Ik heb bij hockey selexie training gehad ik zit in de j.d1 het is harrrrrrd werken op een heel veld. Ik sta in de spits vet gaaf jammer genoeg hebben we alles tot nu toe verloren!!!!!!!!!!!!!!!!.
  Eeeeeeeeen hoe gaat het eigenlijk goeeeeed of jammer sleeeeeecht is het leuk op de boot?
  Gaat het allemaal goed daar bij ons wel jammer dat je juf Karin niet hebt en meneer Harrie.
  We hebben kamp gehad bij de meiden ging het brand alarm af pech voor de meisje want het was midden in de nacht tessel gilde het uit iedereen ging naar buiten maar de jongens die sliepe fijn door het was wel koud in de tent. Iedereen behalve de jongens van groep 6 sommige sliepe door ik ook dat was leeeeeeeeeeeve.

  Groetjes Niels.

 22. Lieve Isis,

  Bedankt voor je lieve kaart ! Dat vond ik erg leuk !
  Wat fijn dat jullie zoveel plezier hebben.
  Natuurlijk mis ik jullie wel heel erg !
  Maar geniet er maar lekker van en geef de rest ook heel veel knuffels en een dikke zoen !

  Liefs van Tante Janneke

 23. Hoi Isis,

  Ik mis je heel erg en heb zin om te skypen vandaag. ik zie je vanavond groetjes isa v

 24. Lieve Isis , zullen we morgen skypen op je verjaardag ? Dikke kus voor iedereen !!!
  Liefs Janneke

 25. hoi is gefeliciteerd met je verjaardag!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  het was jammer dat we niet konden skypen !!
  ik ben bezig met mijn spreekbeurt.
  over bloemen
  kusjes van ons allen maal
  en nog een fijne dag

 26. Gevelisiteert met je negenjaardag

 27. hoi isis,

  gefeliciteerd met je verjaardag isis.heb je leuken kadootjes gehad.

  ik heb gersteren gehockeyd en we hebben verloren met 3-2.

  is het leuk om les op de boot te krijgen. ik heb het erg leuk op school. ik mag als eerste met vulpen schrijven omdat ik zo mooi kan schrijven.

  groetjes meie

 28. Hoi Isis,

  Leuk zeg om al jullie vakantieverhalen te lezen! Ik wilde je nog even feliciteren met je verjaardag! Leuk dat je oorbellen hebt gekregen voor je verjaardag. Zo te lezen hebben jullie er een gezellig feestje van gemaakt en ben je lekker verwend met cadeautjes. Het zien van dolfijnen is je al gelukt heb ik gelezen. Nu nog zwemmen met dolfijnen, want dat wilde je toch graag een keer? Veel plezier verder en groetjes aan de rest van de familie!

  groetjes juf Marion

 29. hoi isis
  ik mis je nog steeds als ik verdrietig ben kijk ik
  naar de foto van ons met de gitaar dan denk ik aan jou
  en dan voel ik me vrolijk.
  met rondje theater moetje iets doen met een groepje van 4.
  ik doe met isa.v ,isa.l,linde,en femke.
  we doen het over het geheime dolfijne eiland.
  het rondje theater is morgen en ik ben suuuuuper
  zenuwagtig.
  ik mis je kusjes van tessa xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

 30. hoi isis
  ik zit op sunnieday al best lang maar ik heb er niets over vertelt.
  ik en isa.l heben aan meneer harry gevraagt om te skypen.
  want dat had je ge mailt maar hij heefd er niets meer over gezegt.
  dus meer weten we niet.
  ik mis je groetjes tessaxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

 31. Comment

  • heei Is: gelukkig nieuwjaar alvast! Hoe gaat het bij jullie? Vond je het spannend en leuk om zolang op zee te zijn. Heb je toen veel vissen gezien of vogels of dolfijnen? Wat doe je dan de hele dag? Mamma zegt dat jullie nu in Suriname zijn. Hoe is dat land? Zullen we nog een keer skypen want ik wil het heeeeel graag van je horen hoe het is. Heel veel xxxxxx Isa V

  • lieve isis nog een gelukkig nieuwjaar.
   en een gezont 2013.
   kun je even laten weten we kunnen skypen.
   ik wil je graag een keertje spreken.
   ik mis je heel erg
   groetjes tessa xxxx

 32. Lieve Isis.

  Wat leuk voor je om na 14 dagen weer je vriendinnen te ontmoeten.
  Veel bijkletsen dus.
  We hebben veel aan jullie gedacht tijdens de overtocht.Maar het was goed om te lezen dat de reis voorspoedig is verlopen.
  Vanavond lekker feest vieren samen met de mensen van de andere boten.
  We wensen je een heel fijn 2013.En hopen dat je nog vele mooie tochten zult maken in de Caribien.
  Veel liefs van opa en oma Doorwerth.xxxx

 33. Hoi Isis,

  Een heel mooi 2013 voor jullie allemaal! Leuk dat jullie nu in Suriname zijn! Oud en Nieuw vieren met 30 graden lijkt me ook heel bijzonder. Ga je daar een school bezoeken? Ben benieuwd hoe het daar is? Ik hoor wel weer van je!

  groetjes juf Marion

 34. hoi nog een keer skype ik vond het heel gezelig om julie te zien men moeder zal er dit keer ook bij zijn. Ik mis je ook in de klas. Finn en Hannah zijn naar een andere school. De athena school. Nu hebben nog maar 8 meisjes. als jij weer komt gelukkig 9.

  kusjes isav

 35. Heey Isis
  Ik heb over twee weken wedstrijd .
  Maar ik mocht deze week en vorige week helemaal niet springen want ik heb instabiele enkels. Ik moet van de fisio allemaal oefeningen doen om hem sterker te maken.
  Ik moet de wedstrijd doen en ik moet dan springen .
  Dus ik heb nog maar een week om overslag helemaal alleen over de kast te kunnen.
  Ps. ( mail me Als je kunt skypen.)
  Groetjes Tessa xxx

 36. Hoi Isis, alles goed met je? Zoals je misschien gehoord hebt, ben ik de nieuwe juf van groep 6. Een heel gezellige leuke groep. Ondertussen zijn er al 3 kinderen weg naar andere scholen. Ik heb ze niet weggepest hoor!!! Het zijn Julien, Finn en Hannah. Ben heel benieuwd naar je verhalen. Ik weet ook niet waar jullie nu zijn? Heb je al spannende dingen meegemaakt? Is het gezellig met je zusjes? Hopelijk hoor ik iets van je. Heel veel groetjes van heel groep 6 en natuurlijke speciale groetjes van mij, Juf Astrid

 37. Lieve Isis,

  Julien is ook naar een andere school. Omdat hij zich niet op zijn plekje voelde. Wel jammer. Ik heb wedstrijd gehad van turnen met Tessa. Ik was 6e en tessa 5e. Nu gaan we samen naar de districtsfinale en we mogen ook toestelfinales doen. Vandaag was rondje theater voor de moeders. Wij hebben echt een super cool liedje. Het heet de jeugd van morgen met lentekriebels (moet je even op youtube kijken). Maar misschien kan je nog een keer skypen??

  Ik hoop het heel graag xxxxIsa

 38. en waar zitten jullie nou m”n moeder weet het ook niet helemaal.

  xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx ISA V

 39. hhhheeeeeeeyyyyyy
  is hoe gaat het waar ben je nu ongeveer en ik mis je heeeeel erg.
  pas geleden hadden we disco in herpt. echt heel leuk. Binnenkort komt het weer. Als je weer terug bent kan je wel een keertje meegaan.
  we hebben nu de hele week juf Astrid. juf Karin heeft afscheid genomen omdat ze naar groep 7 moest. het is super leuk bij juf Astrid. Spannend wie onze juf of meester wordt in groep 7. WE missen je wel heel erg in de klas. ik hoop je snel weer te zien. mijn moeder en ik willen met je nog een keer skypen. hopelijk lukt het snel als je bereik hebt. kusjes van Isa v

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *