De Reis

De Reis

Geplande Route

We varen een klassiek rondje Atlantic, waarbij we vergezeld door de heersende winden en stromingen in dertien maanden via Zuid Europa en West Afrika naar het Caribisch gebied varen. De terugweg zal noordelijke afgelegd worden en een tussenstop hebben in Azoren. Een veelgehoorde bijnaam is de Milkrun.

Via België en Engeland varen we de Golf van Biskaije over naar Spanje. We zakken dan af naar Portugal en vervolgens via Marokko naar de Canarische Eilanden. Dan maken we een sprong naar de Kaapverdische eilanden (ter hoogte van West Afrika). Hier kunnen we ons gaan voorbereiden op de sprong naar de overkant, een trip van ca. 15 dagen naar Suriname. Dit is een van de korte opties die er zijn om aan de overkant te komen. Eind november zullen we de oversteek kunnen starten. Het startsein hiervoor is als de laatste orkaan zijn verdwenen. Sinterklaas zal ons op de oceaan moeten bezoeken, en als het een beetje meezit komen we rond kerst aan in Suriname. We kijken nu al uit naar oud en nieuw daar, dat schijnt een feest te zijn wat dagen duurt.

Globaal hebben we dan 3 maanden om langzaam door het Caribisch gebied te trekken en ‘free format’, her en der ons anker te laten vallen want dit is de regio waar geen havens zijn. Hier gaan we onbeperkt genieten van rust, mooi weer, glashelder en warm zeewater en natuurlijk idyllische stranden. Cuba zal ook in ons reisschema zitten, dat lijkt ons beiden helemaal geweldig. Eind mei zullen we ons moeten gaan klaarmaken voor de terugreis via Bermuda en de Azoren terug naar Europa.


View Larger Map

One Comment

  1. Fijne reis groetjes Joey uit Gr. 5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *