Bemanning

Bemanning

Schipper
Thijs (35). Zijn ouders geboren in Zeeland en Friesland… vele uurtjes doorgebracht op de Friese Meren. Zijn zeilervaring begon met een flying junior (14) en later met vrienden weekendjes zeilen met BM-ers, Falkjes, later kwam de Seawich een kimkieler, daarna de Spray een Defender 27. Naast de bergen, liefde voor het water en de zee. Zeilen in Griekenland, Noorwegen (CAM-race). Thijs altijd rustig en beheerst. Dat gemak, die rust, daar ben ik wel jaloers op. Thuis op het water, in de zin van tweede natuur, een met de elementen, heer en meester over schip en opvarenden. Met Thijs durf ik dit avontuur absoluut aan!

Stuurvrouw
Suzanne (39). Onze eerste stuurvrouw, moeder, juf, voordekker en navigator. Suz heeft haar eerste zeilervaring opgedaan op het Sneekermeer tijdens zeilweekendjes met vrienden. Hier leerde ze Thijs kennen en eigenlijk heeft zeilen altijd een deel van de relatie uitgemaakt. Later werd het zeilgebied uitgebreid met de Waddenzee, IJsselmeer en flottielje Griekenland. Eerst in een 6m. kimkieler en later in de Defender 27. Het bijzondere aan Suz is dat ze altijd de drive heeft om alles aan boord te beheersen en door haar enorme enthousiasme er ook altijd in slaagt. Eigenlijk hebben we dus twee kapiteins op een schip…

Eerst matroos en ketelbinkie! Isis (8) Onze ‘eerst geborene’. Dochter Isis, een echte ketelbinkie! Isis houdt ervan om op tijd de borrel klaar te hebben en iedereen op tijd van een natje en droogje te voorzien. Zeer sterke zeebenen en kan uren lezen en de mooiste tekeningen maken op de boot. Ook zorgt ze voor de jongste telg, wanneer mama en papa even druk zijn. Isis zit nu in groep 5 op de Johannes Paulusschool in Heusden. Vertelt voluit aan haar klasgenoten over de geplande reis en hoopt via skype zo nu en dan contact te houden met haar klas.

Tweede matroos en DJ 100% Fenna
Fenna (6) Onze tweede dochter. Zorgt dat er altijd muziek en zang aan boord is. Kan zichzelf uren vermaken en bij ‘zieke golven’, gaat Fenna lekker ‘onder zeil’. Ook Fenna kan zichzelf prima vermaken met DS-en, tekenen, spelletjes en hutten bouwen. Sterren kijken in de nacht is ook favoriet! Fenna zit in groep 2 van de Johannes Paulusschool en heeft razend snel  haar A en B-diploma gehaald. Petje af!

Derde matroos
Enza (3) Onze derde dochter. Wil graag net zo ‘oud en wijs’ als haar zussen zijn. Zegt dat ze alles kan en doet ook gewoon mee. Voelt haarfijn aan hoe de boot ‘beweegt’ op het water, haar handjes altijd ‘vast’, zelfs met 30 graden helling, staat Enza nog gewoon te lachen. Ze kan zich heerlijk vermaken met poppen en duplo, houdt van muziek en verkleden en zal naar school gaan wanneer we in 2013 weer terug zijn van onze reis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *