Aankomst NL: Numansdorp

Posted by on Jul 20, 2013 in Logboek | 0 comments

Aankomst NL: Numansdorp

We zijn er bijna… het is zaterdag 20 juli, we worden relaxed wakker voor anker bij de Volkeraksluis. We moeten straks door de beroepsvaartsluis en roepen ze alvast op. Rond 13:00 uur wordt de sluis geschut, we liggen met 3 binnenvaartschepen te wachten. Op de laatste twee staat Werkendam… dat is toch echt al bijna thuis.

Er is nog een plekje aan de passantenstijger in Willemstad, waar we nog even gaan liggen. Maken hapjes, eten een lekker broodje en bereiden ons voor op onze aankomst aan de ‘overkant’. Om 14:30 uur gooien we los en om 15:00 uur varen we haven van Numansdorp onder luid getoeter binnen. We zien familie en vrienden op de stijger staan zwaaien en dat maakt wel een traantje los. Hartverwarmend. De meiden springen op het dek en wanneer we de boot hebben afgemeerd, spingt iedereen van de boot. Het weerzien is geweldig! Heerlijk om met iedereen even kort bij te kletsen en elkaar eens stevig vast te pakken…. We hebben genoten! Dat moet vast helpen om ons snel weer ‘thuis’ te voelen. Dank je wel, ons zeilavontuur is voorbij… althans voorlopig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *