Home is were the hart is

Posted by on Jul 19, 2013 in Logboek | 0 comments

Home is were the hart is

En dan is het zover. We varen donderdagochtend om 02:00 uur de Roompot binnen. De wind begon steeds harder te waaien en onze koers werd steeds scherper. We besluiten niet bij Stellendam, maar bij de Roompot naar binnen te varen. We hadden de brugwachter toch maar even gebeld of we er wel echt onderdoor konden met onze 20 meter hoogte, want de niet beweegbare brug is tenslotte maar 17,7 meter. Maar inderdaad het is inmiddels laag water en volgens de brugwachter is de doorvaarhoogte exact 20,35 meter op dat moment. Thijs vaart de boot heel rustig naar binnen. De sluis wordt geschut en 30 minuten later liggen we aan de wachtstijger om te gaan slapen.

Wanneer we wakker worden en de meiden buiten gaan kijken, zegt Enza “Mam, dit lijkt helemaal niet op Nederland”, waarop Isis en Fenna aanvullen; “wat is het lelijk hier, al die centrales”. We moeten er hard om lachen, we gaan maar niet vandaag de Deltawerken en Neeltje Jans bekijken, en varen door richting Zierikzee voor een nieuwe indruk. Wanneer we wegvaren passeren we spontaan de vorige eigenaar van de Sailaway. Het aardig Gronings stel blijft zwaaien!

We hebben een heerlijke dag in Zierikzee, eten ordinair friet met kroket en bitterbal, drinken Wiekse Witte op het terras en zijn dan doodop van alle drukte in de stad. Wat een consumtiemaatschappij; al die shoppende mensen, eten & drinken op straat, hoezo crisis? Tja, het is natuurlijk prachtig weer en iedereen hangt met de (witte) benen buiten. Het is vakantie!

We ontmoeten de volgende dag spontaan Katja en Jeroen met kids en zijn dolblij om ze vandaag al te ontmoeten. Isis heeft meteen Isa te slapen en dat maakt dat de geplande aankomst de volgende dag toch iets minder lading krijgt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *