De koek is nog niet op (dag 5)

Posted by on Jun 30, 2013 in Logboek | 0 comments

Gedurende de nacht varen we voor de wind. We zijn halverwege. Helaas gaat de boot daar zo nu en dan op de golven van ‘waggelen’. Niet echt comfortabel, maar in de ochtend draait de wind en maken we een gecontroleerde gijp. De wind komt nu uit het noorden, zo’n 7 a 8 knopen over dek. Vanmiddag en vannacht zal de wind iets afnemen, vanaf maandag komt er meer wind 15 tot 20 knopen, waarmee we tot Zuid Engeland komen.
We zijn school aan het afronden, de laatste opdrachten worden buiten in de kuip uitgevoerd en ineens horen we een enorme spuit – heel dichtbij. Ik kijk naar Isis en zie achter haar (heel dicht achter de boot) een enorme walvissenrug verschijnen. Sensationeel! Niet te geloven, alweer walvissen. Dit keer zien we ze wat langer van heel dichtbij achter, voor en ook naast de boot. Grijze ruggen met aflopend grijs/wit naar de buik. We denken dat het Fin Whales zijn, ze waren duidelijk groter dan de eerdere walvissen.

In de middag hijsen we de halfwinder en varen we zo’n 5 knopen over een enorme oceaandeining. De zon schijnt en binnen worden weer volop hutten gebouwd in de middag. We horen de Tarpan op het netje, ze zijn zojuist onderweg van Cherbourg naar Duinkerken. Zo’n 160 mijl en dan zijn ze na drie jaar weer thuis. Dat zal toch wel even wennen zijnā€¦

19:00 uur UTC, N.47.34.21 W20.17.78
Dagafstand 120nm, tripafstand 711 nm en nog 570 nm te gaan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *