Uit het water…

Posted by on Oct 31, 2012 in Logboek | 1 comment

Uit het water…

Vandaag staat onze trouwe Contest op de kant. We zijn na een paar heerlijke dagen voor anker bij Corralejo (Fuerteventura), terug gevaren naar Puerto Calero (Lanzarote), omdat we daar een fijne werf hebben gevonden die onze ‘euvels’ fixen. We ontdekten eerder al steeds kleine beetjes water in onze bilge. Na inspectie bleek dit te komen door de roerkoning (de as waaromheen het roer draait), waar een heel klein beetje ruimte tussen zit. Maar later bleek het vooral te komen door 2 kleine gaatjes in de koelwateruitlaat. Door het trillen is deze gaan schavielen langs twee schroeven. En druppelde het zo in onze boot.

Sergio adviseerde ons toch een nieuw stukje polyster te (laten) lamineren rondom de roerkoning en een nieuwe slang te kopen voor het koelwater. Dus zo gezegd, zo gedaan. Het polyester zit er inmiddels omheen (al had de boot eigenlijk niet per se uit het water gehoeven – want ons roer zit nog vast aan de skeg) en met onze gehuurde auto hebben we in Arrecife nieuwe slang gekocht (maar liefst 200 euries – bijna net zo duur als onze ‘goedkope’ bootlift (inclusief het geheel schoonspuiten en inspecteren van het onderwaterschip). Nou ja, alles weer grondig gecheckd, ook niet vervelend zo net voor onze grote oversteek over een maand.

Met de meiden naar de kapper geweest, boodschappen gedaan – met auto – voor de grote oversteek bij een grote Spar en gewinkeld in Arrecife. Morgen gaan we met de auto Lanzarote verder verkennen we denken we einde dag weer voor anker te gaan. Deze marina is de duurste op de Canarisch en ankeren lukt straks niet meer overal (buiten Lanzarote en Fuerteventura) Anchoring restrictions. We slapen nu een nachtje hoog boven de grond. Beetje vreemd, dus maar snel het water in!

 

One Comment

  1. Hoi allemaal!
    Zojuist een groot aantal van jullie avonturen gelezen. Ik kreeg van Janneke de link naar deze pagina; Wendy, Janneke, Hajraa, Eindhoven, USA… ja, al een idee wie deze log schrijft? Geen USA meer, maar Nederweert of all places, op zich ook weer een avontuur : )

    Ohhhhh, als ik jullie verhalen lees… Wat mooi, wat prachtig om dit samen mee te maken. Hoe mooi kan het leven zijn! Hoe bijzonder om elkaar als gezin op deze manier ‘te leren kennen’. Ik zeg: geniet zonder mate : )
    Alle goeds, Wendy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *