Vroege morgenzon op zee

Posted by on May 12, 2013 in Logboek | 0 comments

Vroege morgenzon op zee

N29.13.49 – W65.40.38 Zo. 12 mei 10:09 UTC 07:09 Bermuda tijd.

Wat is het toch bijzonder mooi om een volle sterrenhemel te zien op de oceaan. En dan vanochtend ook nog een prachtige opkomende zon, echt fantastisch. De zee mag dan best ruw zijn, maar het blijft erg bijzonder om hier nu te varen. Ook gisteren heel de dag 20/25 kn wind met hier en daar een uitschieter. De stroming hebben we eindelijk mee. De meiden hebben zich prima vermaakt onder helling, de eerste hutten zijn weer gebouwd in de boot. Wij zitten veel buiten, er moet volop gewerkt worden om de zeilen optimaal te zetten. Het is wel fris buiten – vooral ‘s-nachts -, de temperatuur is behoorlijk gezakt tijdens ons vertrek uit de Carieb. Thijs en ik wisselen elkaar af om bij te slapen, het wachtlopen 3 uur op en 3 uur af, liep even anders. Afwassen is heel lastig, dus gebruiken we al ons servies. Nog 198 mijl te gaan tot Bermuda. De gribs laten voor vandaag wind uit het zuiden zien en morgen slechts 5 knopen onder Bermuda. We verwachten morgen in de middag aan te komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *