Vertrek Bermuda en dag 1 oceaanoversteek

Posted by on May 21, 2013 in Logboek | 1 comment

Vertrek Bermuda en dag 1 oceaanoversteek

Het vertrek van Bermuda ging iets minder snel dan verwacht. Eerst hebben we een uur bij het tankstation moeten wachten, omdat er nog een andere boot voor ons lag. Daarna konden we niet afmeren bij customs omdat daar de stijger bezet was, en ten slotte werden we door Bermuda radio in de wacht gezet, omdat ze andere boten aan het begeleiden waren, waardoor wij nog geen toestemming kregen om de baai uit te varen. Pas om 16.00 uur, ruim 4 uur na ons ankerop voeren we dan toch het ruime sop op. Helaas was er voor ons niet zoveel wind meer over. Het hogedrukgebied boven Bermuda zorgt nu voor weinig wind rond het eiland. Ons doel is om noord te varen en aan de bovenkant van het hoog (dat moet gaan zakken volgens de voorspelling) richting de Azoren te mikken.
Afgelopen nacht was er geen wind dus hebben we de motor aangezet. In de vroege ochtend komt er langzaam wat wind bij en hijsen we de halfwinder. Als ik na een middagslaapje wakker word, bevind ik me in het paradijs. De golven zijn laag, de wind is opgestoken en we varen 5 a 6 knopen in de goede richting. De windaan stuurt ons moeiteloos voort, waardoor het super stil is aan boord. In de zon is het aangenaam warm, in de schaduw bijna fris, maar dat is perfect, zo blijft het binnen ook aangenaam. In de ochtend komt iedereen een voor een z’n bed uit en we starten de dag heerlijk met een ontbijt in de kuip. Daarna lukt het Suz nog wat school te doen, als ik nog snel even op bed ga liggen. We gaan nog de laatste hand leggen aan onze oversteekkalender, waarop we per dag een thema hebben bedacht. Op deze rustige zee moeten we misschien de dagthema’s een beetje omgooien en er een koekjes-en-cake-bakdag van maken, dat vinden ze geweldig. De eerste 24 uur hebben we 110 mijl afgelegd.

One Comment

  1. Hoi,

    Heel veel succes met de overtocht naar de Azoren. Fantastisch om alle verhalen te lezen en een beetje mee te mogen genieten van alle dingen die jullie doen.

    Groetjes, Marja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *