Opnieuw oversteken

Posted by on May 2, 2013 in Logboek | 0 comments

Opnieuw oversteken

Er was even een moment van keuzes maken, en wat hadden we Cuba graag uitgebreid willen zien. Maar met het gebrek aan wind komen we er voorlopig niet. Dat is een makkelijke keuze. En eerlijkheidshalve denken we vooral meer tijd nodig te hebben en meer budget. Een kleine maand Suriname was eigenlijk nog te kort. Kortom er zijn van die landen, waar je echt meer tijd nodig hebt. We willen niet alleen de oostkust bekijken, maar juist ook Havanna en o.a. de mooie zuidkust van Cuba. Ook denken we dat Cuba minder leuk is voor jonge kinderen, zeker wanneer we snel daarna onze Atlantische oversteek naar Europa moeten starten. 1 juni begint officieel het orkaanseizoen en dan wil je Bermuda toch wel snel genoeg achter je laten. Het is zo’n 850 mijl vanaf Puerto Rico naar Bermuda en vanaf Bermuda nog zo’n 1900 mijl naar de Azoren. Vanaf de Azoren opnieuw zo’n 1200 mijl tot Falmouth, UK aan te tikken; dus er valt nog genoeg te zeilen.

In onze boot hangt een gedetailleerde kaart van de wereld en steeds hebben we daar onze zeiletappes op aangegeven. Het is duidelijk dat we aankomen bij de laatste flinke zeiletappes. We gaan het Carieb dan toch echt verlaten en verder noordwaarts. Puerto Rico is een mooi vertrekpunt. We zijn al een tijdje bezig met het volgen van de weersystemen en er is nog veel onrust rondom Bermuda en oostelijker richting de Azoren. We hebben dan ook de tijd om de zuidkust- en het binnenland van Puerto Rico verder te ontdekken en rustig aan, ons verder voor te bereiden op de komende lange oversteken. De boot is eigenlijk helemaal in orde, daar hebben we weinig omkijken naar, het zit ‘m meer in het bestuderen van weerkaarten- en info, laatste proviand check en diesel- gas en water aanvullen. Fysiek en mentaal zit het ook goed, we zijn er klaar voor. Zelfs Isis, die er het meeste moeite mee heeft, zegt dat ze het goed vindt om ook terug te varen. De zeilreis ‘afronden’, zoals ze dat zelf zo mooi zegt. Fenna en Enza hoor je er niet over, zij gaan zich wel amuseren onderweg. Ze kunnen echt nog lekker cocoonen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *