Zeiltocht naar het Carieb – deel 3

Posted by on Jan 17, 2013 in Logboek | 1 comment

Zeiltocht naar het Carieb – deel 3

N 11.10 – W 60.44. Trip 470 mijl, Log 438 mijl en 32 mijl kado door meegaande stroom.

Het is een pittige tocht geweest, maar we zijn wel super snel gegaan. Na precies 3 dagen en een half uur lieten we vanochtend ons anker vallen op de ankerplaats van Scarborough, Tobago. We zijn erg moe, maar ook voldaan. Afgelopen nacht voeren we met gereefd grootzeil en genua en nog liepen we 8 knopen, soms zelfs 9,5 knoop. We moesten goed opletten in de nacht, omdat we op een drukke scheepvaartroute zaten. In het diepe water hadden we (eindelijk) lange deining, maar op de overige stukken was de zee toch warrig met hoge golven. Het was ook verschrikkelijk warm in de boot, en toen ik toch maar eens een raampje open deed, kwam er snel genoeg een golf naar binnen. Bovenop Fenna en Isis die net uit de douche kwamen… Gelukkig viel de schade mee en zijn ze maar even opnieuw onder de douche gaan staan. Isis hielp goed mee met koken en afwassen, omdat ik erg grieperig was.

Het inklaren verliep snel en soepel, dus daarna zijn we een heerlijke pizza gaan eten met ijs toe. We gaan de komende dagen via de westkust naar Charlotteville. Mooie baaitjes opzoeken en veel zwemmen.

One Comment

  1. Hey Luitjes,

    Zo weer een paar pittige dagen achter de rug! Jammer dat ik jullie heb gemist afgelopen weekend. Isa en m’n ouders vonden het weer leuk jullie even te hebben gezien. Lekker kleurtje gekregen hoor ik ;-)

    Hier zitten we midden in de winter. Lekker veel sneeuwpret! Geniet daar weer en kijk uit naar jullie verhalen.

    Dikke kus
    Kaat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *