Atlantische oversteek deel 1

Posted by on Dec 11, 2012 in Logboek | 1 comment

Atlantische oversteek deel 1

Eindelijk is het zover, we zijn er klaar voor en hebben 9 december lokale tijd 14:30 uur losgegooid. We varen uit met meerdere zeilboten, waaronder 3 Nederlandse boten; de Barnstormer en de Jan van Gent. De wind waait uit het NO, zo’n 10 tot 15 knopen en de zee is rustig. In de nacht valt de wind weg tot 6/8 knopen. Na 24 uur hebben we dan ook 114 mijl afgelegd en inmiddels staat de cruising suite en staat er 127 mijl op het log. We doen het nog rustig aan, luisteren muziek en spelen kaart. Thijs heeft weer een onbekend grote vis gevangen, hij lijkt op een Orphie, maar heeft een andere bek.

One Comment

  1. Lieve mensen .Mooi om te horen dat de start voorspoedig is gegaan.Als je lekker kan kaarten is de deining nog comfortabel.Leuk dat de andere boten in de buurt zijn. Het geeft het gevoel van samen een klus klaren en zorgen voor elkaars veiligheid.Is de bedoeling om bij deze snelheid rond kerstmis in Suriname te zijn? 114 mijl per dag lijkt mij een prima afstand( ruim 200km).
    Veel pleziere en een zeer behouden vaart
    Groet Jacques

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *