Atlantische oversteek dag 14

Posted by on Dec 24, 2012 in Logboek | 4 comments

Atlantische oversteek dag 14

Onze positie 23/12 22:00 UTC: N.06.24 – W 54.15 Het log staat op 1915 mijl (nog een kleine 60 nM te gaan tot de aanloopton bij Paramaribo). Afgelopen nacht hebben we onze cruising chute laten staan en we liepen een heerlijke 5,5 tot 6,5 knoop door het water terwijl de wind tussen de 10 en 15 kn was. We hebben heerlijke dagen gehad, na het weersysteem met veel wind en zijn we ook een beetje bijgekomen en bijgeslapen. Het is nu eigenlijk echt genieten van het leven op de oceaan. We kunnen ons veel beter bewegen, zonder dat alles meteen door de boot heen vliegt. Het is inmiddels bloedheet, geregeld is de temperatuur in de boot zo’n 33 graden en buiten altijd 30+ Vannacht hadden we een verstekeling aan boord, Thijs noemde hem een ‘schijtlijster’, want deze vogel wilde met geen mogelijkheid het dek verlaten. Volgens mij was de vogel doodmoe, dus hebben we ‘m maar even laten bijkomen. Morgenvroeg gaan we aankomen bij de aanloopton en zullen we een 30 mijl de Surinamerivier opvaren om voor het donker Domburg te bereiken. Uiteraard gaat de champagne open als ons anker ligt… We wensen jullie alvast een heerlijk Kerstfeest en bedanken iedereen die ons heeft bericht tijdens deze oversteek!

4 Comments

 1. Hoi lieve familie! Fijn dat jullie er bijna zijn, zo te lezen is het gelukkig allemaal heel goed gegaan! Wij willen jullie hele fijne feestdagen wensen!
  Groetjes Judith en Koen

 2. Hallo Isis,
  Ik wil jou leuke kerstdagen wensen en ik blij dat je bijna aan de overkant bent! Heel mooi 2013!
  Isis, ik wil graag n keer skypen met jou, mail je mij terug?
  Groetjes Isa x

 3. Prettige Kerstdagen en een voorspoedig 2013.

  We lezen jullie ervaringen met veel interesse. Succes Verder.

 4. Vrolijk Kerstfeest, zal wel lukken daar, en een Gelukkig en gezond 2013.
  Op 1 januari volgens ons om 12 uur moet je in de Domineestraat zijn in Paramaribo, spectaculair! Voor de meiden oordopjes mee en zakdoeken voor voor het gezicht van de rook die van het vuurwerk afkomt. Geniet van alles daar, wij kwamen ook de 25e aan rond 16 uur, heel toevallig hè!
  Sier uurwerk is er vanaf dan al iedere avond, ja Suriname is echt een feestje :)
  Groetjes en hohoho van Jan, Koen, Giel en Ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *