Ria de Aldan en Ilsa Cies

Posted by on Sep 7, 2012 in Logboek | 2 comments

Ria de Aldan en Ilsa Cies

42°19’.6N 08°51’.ZW.

8 augustus kwamen we aan in Spanje. Het is nu 7 september, bijna een maand later. Wat hebben we genoten van het noordelijke deel (Galicia) van Spanje. Aankomst na Bay of Biscay in Gijon, waar we ‘overvallen’ werden door de hitte van de stad. Waar we onze eerste heerlijke tapas hebben gegeten. La Coruña, waar de toren van Hercules vanaf zee goed zichtbaar is en een gigantische nieuwe (lege) haven te vinden is. Aangenaam ontvangen maar een prijs van maar liefst 44 euro per nacht. Omdat onze Contest 41 volgende de zeebrief 12,5 meter lang is vallen we vaak ‘net’ buiten de boot (tot 15 meter). Van een 35 euro naar 44.

Ria de Laxe (anker), ons eerste mooie witte zandstrand, Ria de Camariña’s (anker), onze eerste storm, Ria de Atlas: Muxia, de ‘gratis’ nieuwe haven, waar we met vele andere vertrekkers de krant hebben gehaald (en nu inmiddels compleet afgesloten is), Kaap Finisterre ronden; indrukwekkend, maar helaas geen heldere dag voor de beste foto (wel een leuke wedstrijd met de Waltzing Mathilda). Ria de Muros; Portosin (haven), vanwaar we via ‘Para’ Noya naar Santiago zijn vertrokken per bus, Muros (anker), waar we de eerste octopus naast de boot hebben gezien (na er al velen te hebben verorberd in de taperia).

Ria de Arosa, waar Aguino te veel swell had en waar we uitkwamen bij Riveira (anker, 4e kermis en dus herrie). Pta de Cabio (anker), heerlijk zwemmen en rotsen beklimmen, Vilagarcia (haven) met bezoek aan stad en speeltuin. Pta Caballo (anker) op advies van locals, een prachtige afgelegen ankerplek. Van Sanxenxo (anker) naar Combarro (haven), een oude vissershaven die je niet mag missen wat ons betreft. Een heerlijke avond zeiltocht naar Ria de Aldan. Drie prachtige stranddagen met vele Spanjaarden voor anker en een Engelse zeilboot die op de (onderwater) rotsen liep (gelukkig met goede afloop), grote Rissos Dolphins die met ons de Ria uitzwommen naast de boot, richting Isla Cies.

 

Isla Cies

Galicia Nationale parken. Isla Salvora, Isla Ons, Ilsa Cortegada en Isla Cies. We doen de laatste aan. Na weken van inspanning om de ‘permit’ te krijgen, geven we het op en besluiten gewoon naar Ilsa Cies te gaan. Echt een prachtig (autoloos) eiland, met enkele bewoners, veel rotsen, bebossing (eucalyptusbomen) en veel vogels. Er komen wel dagjes mensen met de veerboot van bijvoorbeeld Vigo, maar het is maandag en dat scheelt. Prachtige ankerbaai aan droomzandstrand, waar we alle wandelingen lopen. De meiden doen het prima en daarna duiken we de zee in. Enza heeft de minste moeite met het koude water, ze zegt “mama, ik ga rollebollen in het water daaagggg”. Nu we voor anker liggen in Baiona en weer internet hebben, zien we onze permit binnenkomen in de emailbox van Ilsa Ciies, nou, gelukkig hebben we er niet minder lekker door geslapen. Maar misschien was dat ook wel de reden, waarom ze niet zijn langsgeweest.  Morgen boodschappen doen en op naar Portugal.

 

2 Comments

 1. Hoi Suuz,

  Ik moest weer even bijlezen, want was een tijdje niet op de site geweest, maar de verhalen zijn prachtig. Heb net even op Google maps gekeken waar Isla Cies precies ligt en dat is precies 2000 km van ons huis. Heerlijk dat jullie zo opgaan in de zeilreis en de rust gevonden hebben.
  Hier gaat de hectiek gewoon door, zeker nu we bijna het volgende Smart Energy product gaan lanceren.
  Nog ruim een maand ‘school’ voor de kinderen en dan hebben ze weer herfvakantie!

  Groetjes,

  Marja

 2. Hoi Thijs en suz!
  Leuk om jullie verslagen te lezen! Hier alles goed! Lekker weekendje op de boot gehad! Ook lekker geankerd!
  Geniet ze in Portugal! X judith

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *