Succesvol zeevissen voor beginners

Posted by on Aug 20, 2012 in Logboek | 3 comments

Succesvol zeevissen voor beginners

Nee, he. We zijn nog maar net vertrokken uit Muxia en Thijs heeft zijn visplankje en vishengel al weer uitgezet. We varen aanvankelijk te snel voor de makreel, maar wanneer ze zon erbij komt en we heerlijk 4 knopen over de swell rollen, vangen we makrelen alsof het niks is. En niet zo’n kleintjes ook, maar meteen wel 30 cm. Thijs roept me; “Suz, snel het mes en de snijplank”, oh God, denk ik nog… nou moet ik echt de Cobb aansteken onderweg om een Markelenmaal te bedenken… Maar na visvangst nummer drie, zeg ik tegen Thijs; “we zijn maar met zijn 5-en lief”, zou je niet stoppen met vissen? Of heb nog plannen voor een BBQ-feestje? Isis vind het wel ‘gaaf’ en doet lekker mee. Fenna en Enza vinden het maar stinken… En nu? Nu liggen ze in ‘mijn’ koelkast te wachten op de verorbering… Wie kan mij een heerlijk recept bezorgen?

 

3 Comments

  1. Ha dat klinkt goed. Zal Jeroen ns vragen of hij nog een goed receptje heeft….in ieder geval tip: kijk op dagelijkse kost. Be, heerlijke recepten vast ook voor jullie visje ;-) xx kaat

  2. een paar recepten op onze homepage
    http://www.sy-gabber.nl/gabber/combuis/recepten/main_recepten.htm
    de basis is simpel: makreel met kruiden naar smaak in de alu-folu doen en gaar laten stomen in een laagje water voor circa 15-20 minuten, afhankelijk van hoe dik ze zijn. Wel opletten dat het kookwater niet in het alu-pakketje kan komen.
    eet smakelijk

  3. Type gerecht:BBQ gerechtBereidingstijd:20 – 30 min. Verkrijgbaarheid:GoedAantal personen:4 personen

    Bereiding

    Verhit de olijfolie en bak hierin de ui en knoflook 2 minuten. Voeg spek en pijnboompitten toe en roerbak het 4 minuten totdat alles goudbruin is. Schep sinaasappelrasp, peper, zout en koriander door de vulling.
    Vul de buikholte van de makrelen met plakjes sinaasappel en het pijnboompittenmengsel. Bind ze op met (rollade)touw. Bestrijk de makrelen met een beetje olie en grill (in een visklem) ze op de barbecue of onder een hete grill ca. 7 minuten per kant tot ze gaar zijn. Keer ze regelmatig. Garneer met partjes sinaasappel.

    Lekker met gegrild stokbrood en tomaten-komkommersalade.

    Tip: in plaats van een visklem kunnen de vissen ook omwikkeld worden met keukengaren dat even in water geweekt is zodat het niet verbrandt.

    Het verwijderen van de graat: Breek de ruggengraat aan de kant van de kop. Maak de opening aan de staartzijde iets groter. Draai de vis om en druk met de hand stevig over de hele lengte op de graat om hem los te maken. Breek de graat bij de staart en trek hem eruit.

    Ingrediƫnten
    4 verse makrelen
    2 eetlepels olijfolie
    2 uien (gesnipperd)
    2 teentjes knoflook (geperst)
    200 gram gerookte magere spekblokjes
    50 gram pijnboompitten
    2 sinaasappels (1 schil geraspt, 1 in partjes)
    2 eetlepels verse koriander (gehakt)
    olie
    visklemmen

    Succes ermee !

    Liefs Janneke

Leave a Reply to Kaat Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *