Nieuwpoort – Duinkerke

Posted by on Jul 15, 2012 in Logboek | 4 comments

De weergoden zitten ons niet echt mee. Al dagen waait het overwegend W/ZW met harde wind. Precies de richting waar we naar toe willen om ons naar het warme zuiden te brengen. Gisteren kwamen we na drie uur motorzeilen en kruisen over een onrustige zee aan in Nieuwpoort. De voorspellingen zaten er toch wel naast, want we hadden regelmatig 35 knopen over dek. Met een uitschieter naar 40 knopen! Ook de golfhoogte bleek hoger dan voorspeld, maar we hielden ons allemaal goed. Een gratis Plopsaland attractie op zee! Vandaag (een mobiele wig zorgt voor een tijdelijke stabilisatie, W/WNW 3) toch een nieuwe poging om in Duinkerke aan te komen, want komende dagen is de voorspelling weer ongunstig. Wordt vervolgd.

4 Comments

 1. Heey Sus,Thijs en meisje!!
  Leuk weer wat van julle te lezen,ik zat toevallig net te kijken.
  Dat weer valt inderdaad tegen he,wij varen nu in het noorden van Nederland,namelijk naar Eemshaven en op dit moment op de Eems en
  zijn zo op ons losplek,maandag lossen,en waar we dan heen gaan is
  nog niet bekend.Gisteren overal buien en wij hadden heerlijk de zon!
  Hopelijk kunnen jullie snel naar de overkant.En vermaken de meisjes
  zich wel? Het eerste berichtje van Isis was leuk,ik had teruggeschreven wel 2x,k dacht het niet erop stond,haha!!
  Bij ons is Elina in Spanje,en Anne-Rina in Breda,en William en ik
  4 weken nog aan boord.Dalijk gaan we ook een uitstapje maken ergens
  en zo moeten we er ook maar wat leuks van maken.
  Oke,tot de volgende ronde maar weer,goeie reis,en de groeten van ons vanaf de Wijkerzand!!!

 2. Hoi,

  Ook op land waait het hard;-) Vandaag een dagje naar het strand geweest in het Zuid-Franse Valras Plage, maar daar was het regelmatig zandhappen en de zee was ook een stuk kouder. De meisjes hebben er niet minder om genoten en lekker gespeeld op het strand en de zee. En na afloop een enorme ijscoupe!
  Hopelijk draait de wind voor jullie de goede kant op en wordt hij op land wat minder!

  • Hi Marja,
   Leuk je bericht! Fijn dat jullie ook genieten in Zuid Frankrijk. We liggen voorlopig verwaaid in Duinkerke, met 40 knopen over dek tegen wind en stroming in is echt niet fijn. We wachten geduldig af, geduld is een schone zaak, zeggen ze toch?! Fijne vakantie nog en tot horens!

   Groet Suzanne

 3. Hi Suzanne en familie,
  Ook al is het weer alles behalve romantisch (of toch?), ik lees jullie verhalen super graag en droom daarmee een beetje weg in julie avontuur. Heerlijk, als ik mijn mailbox aan het opschonen ben en jullie link tegenkom ;-)
  Veel plezier!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *