Laatste dag oceaan (dag 9)

Posted by on Jul 4, 2013 in Logboek | 0 comments

Vannacht hebben we goed door kunnen varen, maar vanochtend was er nog zo’n 3 bft wind over. Aan het begin van de middag hebben we de halfwinder gezet en tot een uur of zes kunnen zeilen. Toen was de wind echt even op en hebben we de motor gestart tot een uur of negen. De wind is weer ietwat terug gekomen, dus proberen we de nacht door te zeilen, we hebben tenslotte tijd, we komen liever in de vroege ochtend aan. Volgens de weerberichten, komt de wind niet meer terug. Er ligt inmiddels een hoog boven de Scilly’s en dat is precies wat we nodig hebben, voor een paar dagen mooi weer.

Lezen en schrijven
‘Mama, zullen we nog even lezen samen?’, vroeg Fenna gisteravond. Natuurlijk wil ik dat, dus ik vroeg haar welk boek ze wil lezen. Weerwolfnachtbaan van Paul van Loon, zegt ze. En tot mijn verbazing – en volgens mij ook die van haar, begint ze gewoon te lezen. Slechts enkele woorden zijn nog lastig, maar ze kan er geen genoeg van krijgen. Ik realiseer me dat Fenna dit jaar een enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt. We hebben haar dit jaar leren lezen en schrijven. Het ging haar goed af, ze heeft nu al een handschrift om trots op te zijn, rekenen is voor haar een makkie en naast dit alles heeft ze ook haar eerste tanden gewisseld op reis en eergisteren verloor ze tijdens het stoeien met Thijs haar 4e melktand. Dikke tranen, niet van de pijn – nee, de tand zat al erg los, maar van het gigantische gat; 2 voor- en 2 ondertanden eruit. Gelukkig konden we haar snel troosten, met het feit dat de grote mensentand al zichtbaar is. Wat heerlijk dat ik dit allemaal heb mogen meemaken dit jaar, 24/7 van dichtbij… ik denk dat ik de meiden nu al ga missen.

20:35 uur UTC, N.49.47.07 W07.47.20
Tripafstand 1269 nm en nog 58 nm te gaan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *