Zee, zee en nog eens zee… (dag 4)

Posted by on Jun 29, 2013 in Logboek | 0 comments

Wat een geluk; gisteravond na het eten zag ik voor de boeg ineens walvissen. Tenminste drie walvissen maar het zouden ook orca’s kunnen zijn. We zagen duidelijk zwarte ruggen met grote rechte rugvinnen. De boot kwam steeds dichterbij, maar na een paar minuten doken ze onder. Echt spectaculair! Ook worden we gedurende de dag nog regelmatig vergezeld door dolfijnen.

Op het radionetje praten we even bij met de Mathiba, Jan van Gent, Dixbay en inmiddels is ook de Waltzing onderweg naar Noord Europa. We praten ook nog een tijdje met de Regus (Dufour 34), een Franse boot. Hij zit bakboord van ons en komt van Flores. We wisselen elkaars website uit, zodat we later elkaars reisverslag kunnen lezen.

De nacht verloopt rustig, ik heb de film ‘de Bende van Oss bekeken’ en heb vreemd genoeg meer uren wacht gelopen dan Thijs. Beetje brak in de ochtend, maakt Thijs een lekker ontbijtje voor ons. De meiden vermaken zich met nieuw gekregen kado’s van het eerdere bezoek op de Azoren. De wind is vrij constant en komt meer uit het zuiden, waardoor we onze koers hebben kunnen verleggen en recht op Zuid-Engeland afkoersen. Het blijft bewolkt, de zeegang is rustig en buiten is het overdag 16,5 graden.

18:00 uur UTC, N.46.50.58 W23.09.91
Dagafstand 123nm, tripafstand 590 nm en nog 694nm te gaan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *