Memoires op Horta

Posted by on Jun 11, 2013 in Logboek | 0 comments

Memoires op Horta

“If you sail to Horta and you don’t visit Peter’s, you have not actually been in Horta”. En zo geldt dat ook voor de traditionele muurschildering. Horta is bekend van zijn haven, welke een pleisterplaats is voor jachten (van grote tallships, tot kleine zeilbootjes) die de Atlantische Oceaan oversteken. Het is een traditie dat de bemanning van de jachten een muurschildering op de havenmuur maken. Het brengt je ook geluk, zo luidt het verhaal. Nou ja, een beetje geluk hebben we dan ook nog nodig voor onze laatste grote oversteek dit jaar naar ‘huis’.

De meiden hebben volop geschetst en we maken een combinatie van alle ideeen. We zijn tenslotte met drie meiden overgestoken, dus ieder zijn aandeel. We zoeken een mooi plekje uit aan de muur met de Pico op de achtergrond. We werken elke dag een half uurtje aan ‘ons kunstwerk’ en zo komt er weer een vertrekkersboot uit Heusden bij. Leuk hoor. Thijs en ik laten nog wat ruimte over, zodat we hier over… jaar weer een jaartal bij kunnen schrijven. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *