Just the two of us…

Posted by on Jun 21, 2013 in Logboek | 1 comment

Just the two of us…

Met familie op de Azoren, kunnen Thijs en ik samen op pad. Dat is lang geleden en erg gezellig. We lopen eerst de super trail Misterios Negros. Wat een gave natuur hier op de Azoren, we blijven onder de indruk van de diversiteit aan bomen (Zeeden, Azoriaanse Laurier en Jeneverbes bomen behoren tot de oorspronkelijke begroeiing, maar de Japanse Ceder is bijvoorbeeld niet inheems), planten en bloemenpracht (zoals de paarse Zuid-Afrikaanse lelie, de Yucca, Canna Indica, Opuntia cactussen, Agaven en natuurlijk de bekende Hortensia, hier 150 jaar geleden ingevoerd). Na 3 uur lopen liften we terug naar Angra voor een lunch. We krijgen al snel een lift van Ramalho, op Terceira geboren en inmiddels ingenieur. Hij vraagt honderduit over onze reis en heeft Nederland wel eens bezocht vanuit zijn werk en nodigt ons uit om zaterdagavond tijdens het Sanjoaninas festival eerst bij hem thuis te komen eten. Zijn vrouw haalt ons zaterdag op en we gaan samen Alcatra, een traditionele stoofschotel eten, alvorens we gaan feesten in de stad. Nee, hij hoeft dit echt niet eerst te bespreken met zijn vrouw en kinderen. Ze vinden het echt allemaal leuk. Mijn ouders, Janneke en onze kinderen zijn natuurlijk ook uitgenodigd. Echt allerhartelijkst zijn ze hier! 

De meiden hebben zich vandaag ook goed geamuseerd en komen moe maar voldaan naar de boot. We proberen ze weer vroeg op bed te leggen, maar eigenlijk lukt het niet. We liggen allemaal weer veel te laat te slapen. Donderdag is een relaxte dag met school, beetje shoppen en ‘s-avonds gaan we dan toch nog een keer heerlijk eten bij restaurant Beira Mar. Het is weer heerlijk, alle verloren kilo’s zitten er ondertussen weer aan. Enza geniet van de traditionele vissoep geserveerd in gebakken brood. En daarna moeten we dan toch afscheid nemen van de familie tot we weer in Nederland zullen zijn. Het was bijzonder en erg gezellig samen.

Donderdagochtend is school geen succes, de moeheid bij de meiden is volledig toegeslagen. Het is maar goed dat we in de afrondende fase zijn. Ik zal me maar eens gaan voorbereiden op de rapporten. De online (test)citotoetsen zijn veelal gemaakt, dus een (test)rapport kan er wel gemaakt worden. In de middag vermaken we ons in de botanische tuin en nabijgelegen speeltuin. 

Er komen veel zeilboten binnenvaren, volgens de havenmeester ligt het hier straks bomvol. De stieren rennen hier volgende week de schuine helling af het water in… dus we laten onze bijboot maar lekker op de boot liggen. Eens kijken welke stoere mannen de uitdaging vanuit het water met de stier aangaan. We worden uitgenodigd door de Yacht Club (onder toeziend oog van de lokale omroepcamera) om mee te doen met de 18e regata, zaterdag 22 juni. Eten en drinken zijn gratis, net als de inschrijving. We zullen eens zien, het lijkt ons wel wat. De stad wordt elke dag mooier aangekleed. Zijdeuren en tuindeuren gaan open, lange eettafels en dranktentjes worden opgebouwd. Overal ruikt het lekker en elke avond wordt er zang en dans geoefend op de boulevard van de Marina.

Vandaag vrijdagavond 21 juni 21:30 uur, is het startsein van het ‘Saint John festival’ afgegeven door middel van 21 kanonschoten. Het feest gaat losbarsten, we hebben er zin in – we hebben tenslotte (bijna) vakantie.

 

One Comment

 1. Hoi Isis
  Hoe gaat het op de boot?
  Wij moeten nog 1 week naar school.
  En dan eindelijk vakantie.
  Waneer en waar kom je aan in Nederland?
  Ik vind het leuk om jou weer te zien.
  Groetjes isa l
  (en nog een goede reis)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *