Dag 12 oceaanoversteek; na regen komt zonneschijn

Posted by on Jun 1, 2013 in Logboek | 1 comment

Dag 12 oceaanoversteek; na regen komt zonneschijn

Wat een dag, geweldig. Zo kunnen we er wel tig achter elkaar hebben. Hoewel we redelijk scherp aan de wind varen, ligt de boot heerlijk in het water. We varen de hele dag ongeveer 6,8/7 knopen bij 15/16 knopen wind. Vol tuig met de zon in de kuip. Het zouden er 10 zijn volgens de gribs, dus we krijgen er een paar cadeau. De zon is gaan schijnen, er is een lange deining en de (wind)golven zijn rustig. Het is een heerlijke dag aan boord. In de nacht vinden we het wel steeds moeilijker om wakker te worden bij de wisseling van de wacht. Het voelt echt als uit coma ontwaken, en voor ons allebei kost het erg veel moeite voor we goed wakker zijn.

We drinken voor het eerst deze oversteek weer koffie (we zijn echte koffiefreaks, maar op zee smaakt het meestal niet). Na drie dagen regen is het heerlijk om in de ochtendzon buiten een kop koffie te drinken en de oceaan te bekijken. We bakken vers brood en in de middag eten we gehaktballetjes in sat├ęsaus op brood, echt zo’n maaltje dat heerlijk smaakt. Knakworsten zijn ook populair, maar dit is beter. We doen nog wat klusjes en twee lessen school en voor we het weten is het alweer borreltijd. Daarna is het altijd een vol programma, want doordat we de tijd hebben verzet, valt het radionetje en koken/eten een beetje samen. Daarna nog even wat spelen en dan is het alweer tijd om Enza en Fenna naar bed te brengen. Dat is inmiddels een heel ritueel en duurt soms wel een uur – wat een druiven zijn het. Isis gaat wat later naar bed, maar regelt dat zelf. Rond 21.00 uur kijken we elkaar aan, wie het eerst gaat slapen. De ander zal dan de eerste wacht krijgen tot 24.00 uur. De dagafstand (SOG) is 163 mijl, nog 251 mijl tot Horta.

Positie: N38.18.63 W33.51.73, 1 juni, 20:00 uur UTC

One Comment

  1. Hallo oceaanreizigers. Wat goed om te lezen dat het voorspoedig gaat. Zo afhankelijk van de natuur en zo midden op zee lijkt mij geen pretje. Maar jullie hebben een bewonderenswaardig doorzettingsvermogen. De kids doen het fantastisch. De beloning is dichtbij. Geniet van de Azoren met Fam. Kok. Gr. En veel liefs
    van Jeanine en Jacques

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *