Bijzondere ontmoeting

Posted by on Jun 23, 2013 in Logboek | 1 comment

Bijzondere ontmoeting

Tijdens ons verblijf op de Azoren hadden we een bijzondere ontmoeting op Terceira. Terug naar de blog ‘Just the two of us’…

Toen Thijs en ik uitgewandeld waren, moesten we nog in Angra zien terug te komen. Hans kon ons wel halen, maar liften leek ons sneller. Na een paar pogingen stopte er al gauw een pick-up en kregen we een lift. Het werd een interessant gesprek met deze ingenieur en hij bracht ons helemaal naar de marina. Hij nodigde ons uit, a.s. zaterdag bij hem thuis te komen eten, want hij vond ons reisverhaal prachtig en had zoiets nog nooit gehoord. Overleggen met zijn vrouw was niet nodig, nee, echt we waren van harte welkom.

En zo geschiedde; zaterdagavond om 18:30 uur stond de auto voor, en stapte wij met zijn allen in. Drie dochters, dat vond hij wel wat. Wij dachten nog dat hij in de buurt woonde, maar hij reed ons door prachtige wegen en dorpen niet zover van Praia da Vitoria – helemaal de andere kant van het eiland. Hij vroeg ons op een gegeven moment de ogen te sluiten, hij stopte de auto en we stapten uit. Een werkelijk ‘stunning’ uitzicht over de bergkam Serra do Cume volgde.

Wanneer we bij zijn huis aankomen, blijken er ook vrienden aan tafel te zitten en het wordt een erg gezellige avond, met traditionele gerechten ( Alcatra, wild konijn, gegrilde vis en hemelse modder na). Ze zijn ook een bijzonder gezin, werken beide en hebben 2 prachtige kinderen. De vrienden wonen op Pico en ook zij werken allebei en hebben een dochter. We praten over het leven op de Azoren, de tradities, cultuur, opleiding, toekomst en zij vragen honderduit over onze reis, onze investeringen hiervoor en hoe we straks weer een leven opbouwen in Nederland. Het wordt laat en veel te laat liggen we in bed. We hebben er blijkbaar samen nog geen genoeg van, want de volgende dag spreken we af om met elkaar de grotten – en andere mooie plekken op Terceira te bezoeken . Zo gastvrij en ontspannen, we hebben weer een toffe dag. We borrelen kort op de Sailaway en geven een korte rondleiding aan boord. Verbaasd, maar ook echt geïnteresseerd kijken ze rond. We ontmoeten nog kort een bekende Azoriaanse wereldzeiler, op bezoek voor de feestweek. We nemen afscheid en we hopen ze werkelijk nog eens in Nederland terug te kunnen ontvangen.

Dit zijn waardevolle ervaringen, misschien wel de meest waardevolle momenten van onze reis. Het ontmoeten van (bijzondere) mensen, locals die je een kijkje geven in hun keuken…

One Comment

  1. Wow! Wat een bijzondere ervaring. Weer een mooi verhaal om te lezen.
    Liefs Nicole

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *