Welcome to Bermuda

Posted by on May 14, 2013 in Logboek | 2 comments

Welcome to Bermuda

“Sailaway, Sailaway, this is Bermuda radio, welcome to Bermuda”; zo klonk het over de marifoon om 10:30 uur. Na 5 dagen en 15 uur varen arriveren we in Bermuda. Omdat het een vrij vlak eiland is, duurt het even voordat we land in zicht hebben. Afgelopen nacht is de wind langzaam gaan draaien naar het zuidoosten. De wind varieerde van 17 tot 24 knopen met af en toe een uitschieter. We hebben een vrij rechtstreekse koers kunnen varen naar Bermuda. Vandaag kwamen de deining meer van opzij en dat maakte dat de boot veel aangenamer op de golven ligt. De meiden gingen meteen aan het knutselen. Ook zien we weer Longtails (tropische vogel) vliegen. Met een klein uurtje en voor 175 USD zijn we ingeklaard en liggen we voor anker in de baai van St. George. Er liggen veel ARC boten, die morgen gaan vertrekken richting de Azoren. We laten ons verrassen, door het leuk uitziend Engels stadje. Het is wel wennen, de temperatuur is behoorlijk gezakt, we hebben allemaal een lange broek aangetrokken.

2 Comments

  1. Lieve schatten, wat fijn dat jullie nu op bermuda zijn! Knap met zo veel wind deze oversteek! We volgen jullie verder, knuffel voor jullie allemaal. Groetjes van Gerrit en mij

  2. He Sailaway,

    Wat goed dat jullie zo snel snel zijn aangekomen. Veel wind! Zoals wij ook gemerkt hebben.
    veel plezier en wanneer gaan jullie weer verder?

    grt Wind Eagle

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *