Isle of Devils

Posted by on May 17, 2013 in Logboek | 0 comments

Isle of Devils

Zo werd Bermuda vroeger genoemd. Maandagmiddag zijn we meteen aan wal gegaan in St. George, een historische stad (Unesco). We lopen door het mooie stadje, gaan meteen naar de speeltuin en zien historische huizen in prachtige pasteltinten geschilderd, met limestone daken, aangeharkte tuinen en prachtige bloemen overal langs de weg. Bloeiende metershoge oleander, hibiscus in roze en wit en de nationale bloem bermudiana. Eenmaal terug op de boot, eten we pasta en vallen daarna allemaal snel in slaap. Omdat het vannacht hard gaat waaien, zijn we aan de andere kant van de baai gaan ankeren, aan hogerwal. Rond 03:00 uur word ik even wakker omdat de windmolen flink tekeer gaat, maar meer dan 25 knopen staat er niet op de teller. Het duurt ook niet lang en snel daarna val ik weer in een diepe slaap. We slapen allemaal lang uit en ontbijten pas rond tien uur. Wat is het toch heerlijk om weer een nacht door te kunnen slapen.

Dinsdag starten we met school, ruimen de boot op en gaan fish & chips lunchen bij een restaurant met uitzicht op de baai. Wat heerlijk, het lijkt wel of we allemaal uitgehongerd zijn. We borrelen bij syTarpan, waar Bram en Anja ons enthousiast vertellen over hun zeilreis van afgelopen 3 jaar. Het is echt een cruisers walhalla hier in de baai. Alle nationaliteiten zijn hier vertegenwoordigd.Woensdag maken we een wandeling over East End. Er zijn zo’n 90 forten op Bermuda en onderweg komen we er dan ook al drie tegen. We zien mooie villa’s en wanen ons zowaar in Engeland. Een heel ander gevoel dan wat we afgelopen maanden in het Carieb hebben gezien. Geen zwefvuil, geen kippen op straat, het is even schakelen. Maar aangenaam verrast zijn we zeker. De ene baai of klif nog mooier dan de andere. We zien een boerenbedrijf waar Nederlandse koeien onder de palmbomen staan, met uitzicht op azuurblauw water. Zo wil ik ook wel boerin zijn… We lopen eigenlijk te lang en de laatste kilometers, dragen Thijs en ik dan ook twee meisjes op onze schouders. Maar we vinden het hier prachtig.

Vanochtend 7:00 uur, windstil de eerste zonnestralen in de baai. Enza is ook wakker geworden, en samen genieten we op het voordek. We gaan vandaag op schoolreis. Met de ferry, achter het rif langs naar Dockyard en Hamilton. Hamilton is de hoofdstad van Bermuda en is een moderne westerse stad. We zien statige panden, met goed gesorteerde winkels, verzorgde parken waar zakenlui hun lunch nuttigen. We zien regelmatig senior (blanke) mannen in gele bermuda’s, blauw colbert en hoog opgetrokken bijpassende gele kousen voorbij komen. We pakken de bus terug naar St. George, wanneer de scholen uit zijn en allerlei schooluniformen passeren ons. Isis en Fenna vinden het maar vreemd, stropdassen voor meisjes en hoge kousen voor jongens. Hopen dat het volgend weergat niet te snel komt, we vinden het wel leuk hier!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *