De enige echte wildernis die er nog is

Posted by on May 11, 2013 in Logboek | 0 comments

De enige echte wildernis die er nog is

N27.09.94 – W66.08.19 Za. 11 mei 15:07 UTC 12:08 Bermuda tijd
Ingeslingerd, dat zijn we ondertussen wel, maar erg comfortabel aan boord is het nog niet. Koken is echt een circusact en toiletteren zo niet onmogelijk. Voor je het weet lig je aan de andere kant van de boot. We vertrokken juist met rustig weer, maar ook gisteren en vandaag blijft het flink waaien. Geregeld 25 knopen over dek met een flinke deinig. 2 riffen in de Genua en 1 in het grootzeil, soms meer. Vanacht door het front heen gevaren, vanochtend zagen we de zon weer opkomen. Isis, Fenna en Enza doen het geweldig. Ze doen niet veel, kijken film en spelen op de ipad en luisteren muziek, maar meer is ook niet echt mogelijk. Eens kijken of ik die wentelteefjes vanmiddag uit de pan kan toveren. We hebben nog 326 mijl te gaan tot Bermuda en komen waarschijnlijk maandag rond het middaguur aan, wanneer we 6,6 kn gemiddeld blijven lopen. En dat zou mooi op tijd zijn, omdat er een L-drukgebied met veel wind boven Bermuda ligt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *