Dag 9 oceaanoversteek; walvis gezien!

Posted by on May 29, 2013 in Logboek | 0 comments

Dag 9 oceaanoversteek; walvis gezien!

Heel de nacht liep de boot fantastisch. Wel hebben we voor het eerst de stuurautomaat aangezet, omdat de windvaan uit het roer liep door de dwarse stroming. De eerste 12 uur hadden we maar liefst 100 mijl afgelegd en we hebben allemaal goed geslapen. En goed slapen is belangrijk voor de sfeer aan boord. Het is wonderlijk dat het moraal aan boord nog steeds goed is, je zit tenslotte toch 24/7 dicht op een kluitje. Vooral Isis heeft zich zichtbaar goed voorbereid op deze oversteek, ze amuseert zich veel beter, dit keer zonder heimwee. Het vooruitzicht is ook goed, mijn familie komt ons opzoeken op de Azoren. Daar kijken we ook naar uit.

Het weer is grauw en bewolkt en overdag is er tussen de 12 en 15 knopen wind. De windvaan stuurt ons weer rustig verder. Er zitten continue buien om ons heen, dus het is vandaag actief zeilen, rif erin, rif eruit. Er wordt weer school opgepakt, we bakken een lekker brood en eten knakworst, waar Fenna helemaal blij van wordt. Net voor het avondeten zien we ver weg een flinke fontein met water omhoog spuiten. Een aantal keer en dan laat de walvis zich helaas niet meer zien. We hopen ze rond de Azoren nog vaker te zien, dat schijnt een hotspot te zijn voor verschillende walvissen- en dolfijnensoorten. Het is ook bijzonder dat er vandaag geen (storm)vogel te zien is, terwijl we er gisteren heel de dag achter de boot zagen. Komt het door de weersverandering? We weten het niet. De dagafstand (SOG) is 155 mijl, nog 675 mijl tot de Azoren.

Positie: N38.21.40, W43.05.33, 29 mei, 19:00 uur UTC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *