Dag 8 oceaanoversteek; als de brandweer

Posted by on May 28, 2013 in Logboek | 1 comment

Dag 8 oceaanoversteek; als de brandweer

We gaan als de brandweer, is het credo hier. En vandaag feest, Thijs viert zijn verjaardag op de oceaan. Straks taart, maar die moet nog eerst gebakken worden. En dat is weer een uitdaging op deze toch wel weer hobbelige zee. De nacht verliep onrustig, eigenlijk hadden we te veel grootzeil staan, maar we vonden de zee te ruw om naar de mast te lopen en het zeil in te nemen – zelfs aangelijnd. Ik heb tijdens mijn wacht drie uur buiten gezeten (aangelijnd in de kuip), omdat het er toch wel flink op ging en eigenlijk vond ik het te koud buiten. De dekbedden zijn dan ook allemaal weer tevoorschijn gekomen om ons te warmen.
In de middag bakken we chocoladetaart en koekjes en besteden we extra veel aandacht aan het avondmaal. Al met al een gezellige dag, de zon scheen, we zijn weer hard gegaan. Een dagafstand van 173 mijl (SOG), nog 830 mijl naar de Azoren.

Positie: N38.15.92, W45.55.58, 27 mei, 22:00 uur UTC

One Comment

  1. Nog van harte!!! Nog net op tyd hoop ik,ik heb een nieuwe mobiel en lees net als nu op bed nog jullie ‘slaapverhaaltje’ weltrusten oh ja anne rins en ik gaan zaterdsg week tenerife en gaan dan ook loroparc toe!!!hgr en goeie reis!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *