Dag 7 oceaanoversteek; communicatie op zee

Posted by on May 27, 2013 in Logboek | 2 comments

Dag 7 oceaanoversteek; communicatie op zee

Gisteravond waren we netcontroler voor het oversteek netje. Er waren grote afstanden afgelegd en dat maakte iedereen blij. Isis sprak na het netje met Fien van de Waltzing en dat was leuk. Communicatie op zee is prettig, alleen is ook maar zo alleen… De hele nacht konden we weer hard doorvaren, en we hadden nog steeds stroming mee. De wind draaide meer naar het zuiden, waardoor het veel aangenamer werd op de boot en dus kon iedereen lekker slapen.
We zijn inmiddels bijna halverwege, nog 999 mijl naar Horta te gaan. Dat voelt goed. In de middag zie ik een kleine zeeschildpad naast de boot zwemmen. Ze schijnen eigenlijk alles te eten wat ze onderweg tegenkomen, zelfs een Portugees Oorlogschip wordt opgegeten (al kijken ze er wel zuur bij). We zien ook te vaak afval voorbij komen, zoals hout, blik, plastic emmers en flessen. En daar eten die schildpadden helaas ook van. We gooien daarom alleen papier en gft-afval overboord. De rest gaat mee naar de Azoren. De komende dagen ziet de weersvoorspelling er nog goed uit. De dagafstand (SOG) is maar liefst 193 mijl.

Positie: N38.01.53, W49.48.23, 27 mei, 21:00 uur UTC

2 Comments

  1. Thijs, van harte gefeliciteerd. Een merkwaardige verjaardag zo midden op de oceaan tussen twee werelden in. Maak er maar wat van vandaag, maar dat is jullie wel toevertrouwd. Liefs, Mia

    • Van harte gefeliciteerd met de verjaardag van Thijs; ik wens jullie een fijn feestje zo midden op de oceaan ! groeten, Dancing Cloud

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *