Dag 6 oceaanoversteek; “no tuna, mama”

Posted by on May 26, 2013 in Logboek | 0 comments

Dag 6 oceaanoversteek; “no tuna, mama”

Het is weer even wennen deze zeegang, aan de wind zeilen met 20> knopen wind. Maar we gaan tenminste weer goed vooruit. Isis en Fenna hadden geen zin in tonijn en dat hebben we maar even zo gelaten. Enza heeft nergens moeite mee. De nacht is pittig, niemand kan goed slapen. Af en toe botst er een flinke golf tegen de boeg en komt er veel water over. Om 02:00 uur zie ik op de AIS (en buiten zijn navigatieverlichting) een joekel van een Nederlands vrachtschip voorbij komen op 6 mijl. Ik roep de Scheldegracht op via de marifoon en pas de derde keer, krijg ik reactie van een slaperige stem. Ik denk bij mezelf; die gast lag gewoon te slapen! Ik vraag of hij de Sailaway ziet en hij zegt op AIS wel, op zichtafstand niet. Hij vaart onderlangs en ik vraag nog naar een update weerbericht en wens hem een fijne vaart. Iedereen wordt brak wakker en het duurt even voordat we een kopje thee drinken. Niemand heeft zin in brood, dus dan maar een plak cake. We komen de dag door met de film ‘Mama Mia’, favoriet bij de meiden en veel muziek. Zo blijft de sfeer ‘goed’, tijdens deze ‘dolle stierenrit’, zoals Thijs het vandaag vindt. De komende dagen blijft er goede wind en gelukkig meer uit het zuiden, dus halve wind voor ons. De dagafstand mag er dan ook zijn; 158 mijl. Nog 1166 mijl naar de Azoren.

Positie: N37.32.53, W53.24.85, 26 mei, 19:00 uur UTC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *