Dag 5 oceaanoversteek; Doe Maar normaal

Posted by on May 25, 2013 in Logboek | 0 comments

Dag 5 oceaanoversteek; Doe Maar normaal

De wind ging in de avond weer liggen, zodat we eerst heerlijke pizza op het dek picknicken. Daarna gymles op het voordek. Wat een pret; opdrukken, buikspieroefeningen, joga-oefeningen en handspelletjes, met ‘Doe Maar’ op de achtergrond. In het netje hadden we gehoord van Dixbay, dat walvissen ‘Doe Maar’- muziek aantrekkelijk vinden. Nou, wij hebben ze hier nog niet gezien, dus zetten ‘Doe Maar’ hard op de buitenspeakers. Isis vindt de Doe Maar teksten maar vreemd. “t kan me niet schelen, zolang ze maar met me vrijt”. En ook “meisje ik ben nix voor jou, nee nee nix voor jou”, roept vragen op. Enza danst lekker mee en wij zingen uit volle borst. Lachen dus.
Wanneer de meiden weer veel te laat in bed liggen, kijken we nog even naar de prachtige opkomende volle maan. We hebben weer een nieuwe setting, dit keer voor ‘Dolfje Weerwolfje’. Thijs doet de eerste wacht en rond 23:00 uur hoort hij gespetter. Ik word om 00:30 uur uit mijn bed gehaald; “Suz, dolfijnen om de boot, ze zitten achter mijn tonijn aan, die moet eruit”. Een prachtige Big Eye Tuna vissen we uit de zee. Zo’n 80 cm lang! We besluiten ‘m morgenvroeg schoon te maken en hopen dat hij zich vannacht houdt. De wind trekt weer aan en we varen de hele nacht zo’n 4,5 tot 5 knopen aan de wind. We hebben helaas wel een knoop stoom tegen.
In de vroege ochtend is het helemaal bewolkt en is de wind verder aangetrokken tot zo’n 12 tot 15 knopen. Wanneer we in de ochtend op het netje met Tarpan en Job spreken, steekt er een flinke wind op met regen. We reven gauw de genua en het grootzeil en ondertussen zien we onze pikhaak in de zee verdwijnen. Helaas, vergeten vast te zetten, nadat we de tonijn binnen gehaald hebben. Het was nog een hele uitdaging om de tonijn te fileren op het achterdek, maar het is gelukt! We varen zo’n 7 knopen, maar de werkelijke snelheid ligt op 5,5. Ongelofelijk, we hebben zo’n 1,5 knoop tegen. De dagafstand is 128 mijl. Nog 1317 mijl naar de Azoren.

Positie: N36.43.15, W56.25.93, 25 mei, 16:00 uur UTC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *