Dag 4 oceaanoversteek; 14 mijl dobberen

Posted by on May 24, 2013 in Logboek | 1 comment

Dag 4 oceaanoversteek; 14 mijl dobberen

Na een prachtige zonsondergang hebben we gisteravond de halfwinder aan bakboord gezet, om niet nog noordelijker te varen. De wind zou in de nacht meer naar het zuiden draaien en daarmee komen we weer op koers naar de Azoren. De wind laat het op dit moment voor iedereen afweten, maar gelukkig blijft de sfeer bij iedereen goed. Vannacht zaten we in totale windstilte. Wat een vreemde gewaarwording. Voor het eerst hebben we alle zeilen weggehaald en dobberde heel de nacht zo’n 14 mijl noordwaarts. Leek mij wel een moment om de film ‘The Perfect Storm’ te bekijken. Met een bijna volle maan en veel sterren was het een markant theater.
Het is leuk om te horen op het netje, waar andere boten zich bevinden en welke dag afstand ze hebben afgelegd. Er zijn wat boten die walvissen hebben gezien en anderen weer dolfijnen. Ik zag vanochtend om 07:00 uur een groep jagende dolfijnen, helaas vrij ver van de boot. Verder zo nu en dan een Portugees oorlogsschip (kolonie van kwalpoliepen, vrij gevaarlijk) en zo nu en dan een verdwaalde zeevogel. De vislijn staat sinds vandaag uit, nog niets gevangen. De wind steekt op en we varen tot ver in de middag met zo’n 12 knopen wind. De boot vaart heerlijk aan de wind over een vrij vlakke zee. We genieten van de dag met een stralende zon. De dagafstand is de minste ooit; 67 mijl. Nog 1424 mijl naar de Azoren.

Positie: N36.11.85, W58.23.07, 24 mei, 21:00 uur UTC

 

One Comment

  1. We volgen jullie dagelijks, wel een beetje op schieten hè, we willen jullie knuffelen. Maar ja, die wind hè. Alle bewondering voor deze knappe oversteek, dikke kus, tot het volgende berichtje Gerrit en margriet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *