Dag 3. oceaanoversteek; volle maan

Posted by on May 23, 2013 in Logboek | 0 comments

Dag 3. oceaanoversteek; volle maan

Woensdag heeft de halfwinder de hele dag gestaan en liepen we zo’n 5 knopen op gemiddeld op 7,5 kn wind. Maar vanaf 01:00 uur hebben we helaas de motor weer moeten starten. Het is bijna volle maan, dus echt donker op zee is het niet, maar het is wel zwaar bewolkt. Het laag verschuift niet zo snel zuidwaarts als voorspelt in de weerkaarten, dus voorzien we een rustige zeildag met zo’n 5 tot 7 knopen wind. We kijken allebei dezelfde film, Suz tijdens haar wacht, vanaf 1.00 uur en ik start de film om 4.00 uur. Het is een heerlijke afwisseling tijdens de nacht, vooral omdat er verder weinig te doen is. Pas in de vroege ochtend gaat de motor uit en zetten we opnieuw de halfwinder. Deze blijft maar nauwelijks vol met wind en we halen ‘m in de middag wel 2 keer naar beneden. We vervangen een blok en daarmee loopt de lijn weer soepel. Het blok bleek doorgesleten.
We dobberen zo’n 3 tot 4 knopen noordwaarts en pakken school weer op vandaag. Vanochtend hadden we nog even contact met Tarpan en Job. Ze zitten resp. 20 en 88 mijl voor ons, maar hebben ook geen wind op het moment. Er zijn inmiddels zo’n 15 Nederlandse boten onderweg en op de frequentie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *