Dag 2 oceaanoversteek; ontploft zwemvest

Posted by on May 22, 2013 in Logboek | 0 comments

Dag 2 oceaanoversteek; ontploft zwemvest

Helaas is het weer (wederom) anders dan voorspelt. We hadden gehoopt iets meer wind te hebben maar die blijft uit. Suz en ik zijn allebei katterig en ook Enza heeft helaas moeten overgeven. Daarna ging het een stuk beter. De meiden vermaken zich met haken en spelletjes, en kijken af en toe een filmpje. Als we allemaal binnen zijn, horen we een enorm gesis. Ik denk als eerste aan onze gasflessen die in een gasbun in het achterdek staan. Maar als we kijken, blijkt mijn opblaasbaar reddingsvest spontaan opgeblazen. Misschien door de warmte van de zon, we weten het niet, maar wat normaal een kleine kraag is heeft zich nu opgeblazen tot een enorm oranje reddingsvest. We moeten er hard om lachen. We zien helemaal geen andere boten. Rond 4 uur is het borreltijd en die maken de meiden dan klaar. Alcohol doen we niet tijdens een oversteek, dat valt niet zo lekker, net als koffie, daar hebben we ook geen zin in. De borrel is in principe buiten, en dus zitten we heerlijk met z’n allen in de kuip te genieten van de rustige zee en de heerlijke zon.
De dagafstand vandaag is 120 mijl, nog 1665 te gaan naar de Azoren. Morgen zal het minder worden; er is weinig wind voorspeld. Die dag moeten we maar even uitzitten, daarna komt er weer wind zien we in de nieuwe gribfiles.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *