Off the beaten track

Posted by on Apr 18, 2013 in Logboek | 2 comments

Off the beaten track

We zijn nu 9 maanden en 18 dagen op reis sinds ons vertrek uit Numansdorp. Zo nu en dan (moeten) we toch weer gaan nadenken over naar ‘huis’ gaan. We hebben afgelopen maanden wel met enige regelmaat contact gehouden via social media met familie en vrienden, maar nieuwsberichten nationaal en internationaal hebben we maar incidenteel gevolgd. En dat voelde eigenlijk wel goed. De economische crisis, de negatieve Nederlandse politiek en de pessimistische verhalen wilden we graag ver achter ons laten. Wat voelt het goed om daar even geen ‘onderdeel’ van te zijn. Maar over een paar maanden zijn we weer thuis, alhoewel thuis, we hebben geen huis, maar een boot. Ik mijmerde – zoals ik altijd eigenlijk wel eens doe – over een paar jaar ergens anders gaan wonen en werken, over verder varen – zoals we wel meer zeilers zijn tegengekomen, maar ook over terug naar Brabant, de plek waar we het zo naar ons zin hebben.

(red. Suz)

Dus zetten we koers naar Nederland. Onze globale reisplanning verandert per week. En dat gaat het niet over een baai wel of niet, de laatste dagen gaat het over meer serieuze  vraagstukken als; alsnog Cuba, Bahamas wel of niet, en wel of niet via Bermuda naar de Azoren. Als we Cuba doen moeten we Schotland, Ierland en Engeland een ander seizoen doen, als we Dominicaanse Republiek doen, missen we de Bahamas. Tussen nu en de start van het nieuwe schooljaar hebben we nog 2 a 3 weken ‘vrij te besteden’, de rest van de tijd staat al gepland, omdat we de oceaanoversteek naar de Azoren maken, ons verblijf daar (ca. 2 wk) en de tocht naar Zuid-Engeland (10 dg.) en natuurlijk ca. 2 weken in Nederland om een huis te zoeken en in te richten (de meiden willen de Speelweek in Heusden uiteraard ook niet missen). De globale reisplanning voor aanvang van onze reis, ging uit van Koninginnedag in St. Maarten en van daaruit richting Azoren/Europa vertrekken. Inmiddels hebben we de BVI en USVI bezocht en zijn we al op de Spanish Virgin Islands oftewel Puerto Rico.

(red Thijs)

De reis naar het Carieb was zeker zo mooi als het cruisen in het Carieb, het is ook zo dat we hier erg relaxed zijn. Het leven is mooi zo, dit leven kan me wel bekoren. Ik geniet intens van onze meiden, het (zee)zeilen, het reizen. En omdat ik mijmer over “dit ga ik met Thijs zeker nog eens doen, als de meiden studeren en ergens hun eigen stek hebben gevonden”. “If you can’t dream it, you can’t make it”, is mijn motto.

Terug naar de reisblog. Nadat we het hele spektakel voor onze US permit hadden doorlopen en met een heerlijk namiddags zeiltochtje de prachtige Francisbay (USVI) in kwamen waaien, zagen we syFaya Lobi voor anker liggen. We zagen elkaar voor het eerst in La Gomera. Theo en Michelle; ze reizen al 12 jaar met hun mooie Hutting de wereld rond. We hebben een heerlijke avond gehad, ze vertelden prachtige verhalen. In hun ogen hebben wij met ons jaar eigenlijk maar een verlengde vakantie, we ‘jagen’ ons rondje Atlantic rond, maar tegelijk vinden ze het erg bijzonder, dat we dit als jong gezin al kunnen ervaren.

(red Suz)

Wat zijn de maagden eilanden een cadeau voor ons. Overweldigend mooi, en als een soort verrassing. Hoewel we al heel wat stranden hebben gezien, komen we er zo een paar tegen die in de top 10 thuis horen van mooiste stranden of ankerbaaien. Het water is super helder en natuurlijk lekker warm, waardoor we elke dag volop genieten van zwemmen en snorkelen. Af en toe knijpen we elkaar even in de arm en herhalen de berichten uit Nederland over: griep, werk, file, crisis of gewoon druk, druk, druk. Dan realiseren we ons te meer hoe bijzonder dit is. En de meiden? Die vinden het heeeerlijk, maar tegelijkertijd ook de normaalste zaak van de wereld. Fenna zei laatst erg teleurgesteld: “maar ik heb nog helemaal niet gezwommen vandaag!” En dat meent ze echt, een dag niet gezwommen, is een dag niet geleefd. Soms hebben ze werkelijk geen idee, hoe hun leven er uit had gezien ‘thuis’. Dat wordt nog wat volgend schooljaar…

(red Thijs)

 

 

2 Comments

  1. Prachtig verhaal weer – hier word ik vanuit Amsterdam toch even stil van. De blik op Nederland vanuit dat zonnige deel van de wereld. Heerlijk. Ook heel stoer hoe jullie kalm schrijven over ‘het zoeken van een huis’. Neem die kalmte mee terug. NB Kiezen tussen de Bahamas en Cuba, dat word nog lastig. Ik ben benieuwd!!!

  2. hallo allemaal..ja en zo komt er ook weer een einde aan
    al dat mooie en gezellige tijden..en zijn wij dalijk weer
    allemaal blij jullie te zien.En al die verhalen te horen
    Heel veel plezier nog.Liefs van ons!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *