Machoucheri river hike

Posted by on Mar 15, 2013 in Logboek | 0 comments

Machoucheri river hike

Na 2 dagen in Roseau, varen we eind van de dag met een mooi zonsondergang, naar Castaways, Salisbury. Halverwege de westkust van Dominica. Daar heeft East Carieb Dive een 4-tal moorings (gratis) neergelegd, zodat het koraal niet beschadigd wordt. Hier hebben ze het begrepen. We liggen helemaal alleen in deze baai en het wordt zo donker deze nacht (geen maan en ster te zien), dat het wel een beetje spooky is. De swell staat lichtelijk in de baai, dus rollen we een beetje de donkere nacht in. Midden in de nacht droom? ik dat er een duiker onder de boot zit, bubbels hoor ik, waar ik wakker van schrik. Ik maak Thijs wakker en hij zegt dat hij niks hoort en slaapt meteen verder. Nou ja, de volgende ochtend, niks aan de hand, dus ik zal het wel gedroomd hebben…

De hike in Grand Savanne was erg leuk, door suikerrietplantages, bananen-, pompoenen- en tomatenvelden, maar de meiden hadden weinig energie dus zijn we extra lang bij het riviertje gestopt om te spelen. Na terugkomst en met goede honger nemen we een heerlijke vislunch bij het leuke tentje van East Carieb Dive aan de waterkant, gerund door een Française en een Duitser. Ze hebben op een leuke low budget manier en met veel lokale snuisterijen een erg charmant eettentje annex duikschool bij elkaar geklungeld, maar de sfeer is super relaxed en met uitzicht op onze boot zitten we hier vorstelijk. De meiden bekijken alle vis- en zeeboeken die hier in het schap staan en de biologieles is compleet.

We doen nog een les school op de boot en varen de laatste 13 mijl naar Portsmouth waar de WindEagle bij aankomst al een complete BBQ heeft klaarstaan. We mogen zomaar aanschuiven. Gezellig! Dit zou wel eens de laatste avond samen kunnen zijn (zij zijn hier drie jaar geleden ook al geweest en gaan nu snel richting Dominicaanse Republiek, Bahamas en USA) dus zowel de kids als de ouders nemen het er nog even goed van. Een heerlijke avond, we lachten veel, drinken (iets te veel) rum-cola en beloven dat we elkaar in Grou weer gaan zien.

Toen kwam de attractie ‘Indian River’. Een hoogtepunt van je bezoek aan Dominica, zo komt het op ons over (de boatboys zijn inmiddels allemaal marketing getraind, mn. Albert heeft ons al drie keer een aanbod gedaan, alvorens ons anker goed en wel ligt). Maar we hebben het idee dat de prijs kwaliteitverhouding een beetje zoek is. Na Suriname en andere hikes in het Carieb, willen we niet teveel betalen voor deze ervaring. Tegen Efteling tarief (even een schatting gemaakt van het bruto binnenlands product en zo vergeleken) kun je in een roeiboot in 20 minuten door een mangrove bos naar een bush bar gepeddeld worden en weer terug. En dat doen veel toeristen dus. Maar er is ook een wandelpad naar die bar, dwars door datzelfde bos, en dat kost je niks. Het is even zoeken maar na wat navragen vinden we iid het pad en genieten van onze korte wandeling. Helaas worden we opgemerkt door een park ranger vanuit de boot en hij zegt dat we hier niet mogen komen. “Dit pad is alleen voor locals, niet voor toeristen. Het kan gevaarlijk zijn en we moeten volgens hem per se in een boot als we hier naar toe willen”. Na wat gesteggel mogen we doorlopen en lopen zover tot het pad onduidelijk wordt. We komen nog een slang tegen en besluiten niet lang daarna maar om te draaien. Bij terugkomst blijkt de betreffende ranger ons al op te wachten, zodat hij de park fee 5 USD p.p. (dit staat los van de boottrip) alsnog kan innen. Wat een volhouder zeg. Na wat discussie geeft hij toe dat we hier wel mogen lopen, maar dat het hem om de park fee ging. Tja, bewegwijzering is hier niet, dus dat moet je dan maar aannemen. Een beetje een domper op een heerlijke dag, die we gelukkig eindigen met een gezellige spontane borrel bij Jacques en Akke (syMathiba), die inmiddels ook in de baai liggen.

Aanvulling voor Thijs zijn collega’s: Pas na drie dagen wordt een latend geheugen wakker en komt het tot me door dat SeaCat hetzelfde wordt uitgesproken als SICAD. Het klonk me al zo bekend in de oren, maar het duurde echt een paar dagen voordat het kwartje viel. Het verkoopverhaal is mooier dan het product.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *