On the hard

Posted by on Feb 2, 2013 in Logboek | 1 comment

On the hard

Na Tobago zijn we doorgevaren naar Trinidad. Feitelijk is dat hetzelfde land, maar customs en immigration zijn hier nog zo ouderwets dat je moet in- en uitklaren als je van de ene stad naar de andere wilt varen. Steden kun je het eigenlijk niet noemen, in Nederland zouden we het een gehucht noemen denk ik… En het kantoor van customs in Charlotteville had niet eens een computer, alleen 4 schriften waar keurig alle vaarbewegingen in worden bijgehouden. Dit is het land waar Don Leo Beenhakker bijna net zo belangrijk was als de president (of net zo groot als Guus Hiddink in Zuid-Korea). Hij heeft het land (Trinidad & Tobago) naar het WK voetbal gecoacht, waar ze overigens maar 1 schamel punt verzamelde door een gelijkspel tegen Denemarken. Oranje verloor recent van Denemarken, dus onderschat het voetbal hier niet he! Hoe dan ook, het is hier in alle opzichten anders.Tobago was mooi en ongerept, waar we nu liggen is één grote op scheepswerf met troebel water, waar je niet in kan zwemmen door scheepsvervuiling, afval en de kwallen. Afval ‘rules’ hier helaas in Chacuramas… Maar we zijn hier voor een goede reden. We hebben een aantal klussen aan de boot en voor zeilers in dit het mekka als het gaat om bootreparaties, bouw of . Ze hebben hier alles, kunnen hier alles en mankracht is goed niet erg duur. De grote scheepswerven (dat zijn er zeker 6) hebben ieder denk ik plek voor 200 boten op de kant, en overal is bedrijvigheid rond die boten. Wij staan ‘on te hard’ want zo heet dat bij Power Boats.

Het doet me erg denken aan de camping. Mijn vader maakte al eerder een opmerking over een boot die hem erg deed denken aan zijn caravan (de Driftway red. sorry Yme ik maak het goed!) maar deze werf heeft ook veel weg van een camping. Bij het registreren moest ik even wachten op een stel dat nog even kwamen lobbyen bij de receptie voor een beter plekje voor hun boot. We kunnen douche en wc niet gebruiken (waar laat je het afvalwater?) dus geregeld maken we de gang naar het toiletgebouw. Onderweg maak je dan natuurlijk her en der een praatje. Waar we vroeger in Frankrijk op de camping aan de nummerplaat konden zien waar men vandaan kwam staat het nu keuring vermeld op de achterkant van elk schip. Verder zijn er veel Fransen die erg luidruchtig zijn, dus het beeld is daarmee helemaal compleet.

Carnaval is in volle gang en dat willen we absoluut niet missen. Dit is het grootse Carnaval van het Carieb en een ‘must see’ als je van de Carieb of van Carnaval houd. Morgen gaan we kijken vij het kids Carnaval, een iets toegankelijker feest waar de kids in geweldige mooie grote kostuums langskomen. We zijn heel erg benieuwd en houden jullie natuurlijk op de hoogte!

 

One Comment

  1. We vonden het zelf ook al een caravan, dus hebben hem gisteren maar verkocht;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *