Zeiltocht naar het Carieb – deel 1

Posted by on Jan 15, 2013 in Logboek | 0 comments

Zeiltocht naar het Carieb – deel 1

Zondag 13 januari, 09:40 uur zijn we vertrokken uit Paramaribo voor een tocht van zo’n 500 mijl naar Tobago. Ik ga nog even de mast in voor een laatste check voordat we wegvaren uit Waterland. Thijs zijn moeder, Mia zwaait ons uit in Paramaribo, zij gaat nog een paar dagen struinen in en rond Paramaribo voordat ze weer naar huis gaat. De eerste dag en avond verloopt prima. Er staat 15-20 knopen wind uit het NNO. In de nacht wordt de zee wat ruwer en gelukkig slapen de kids snel, maar het wordt een pittige nacht voor Thijs en mij. Het is nog een vrij ondiepe zee en na 3 weken land onder de voeten, betekent dat toch weer inslingeren voor ons allemaal dit keer. Heel vervelend als je daar ook nog een buikgriep bij hebt opgelopen. Ik doe wat ik kan, maar eigenlijk wil ik alleen maar slapen. De meiden slapen ook veel en we hebben 172 mijl gezeild na 30 uur varen.
Wanneer ik net met Isis buiten zit, met ons hoofd lekker in de wind, zien we een orka verschijnen! Helaas maar van korte duur, maar we hebben ‘m gespot, vrij dichtbij de boot. We doen het rustig aan, de zee is inmiddels weer zo’n 850 meter diep… we komen er wel, ‘Harry’ de Hydrovane stuurt ons wel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *