Atlantische oversteek dag 2 en 3

Posted by on Dec 13, 2012 in Logboek | 0 comments

Atlantische oversteek dag 2 en 3

Onze positie na 60 uur N.14.58 – W.31.21. Het log staat op 410 mijl (nog 1490 nM te gaan). Dag 2. 140 mijl en Dag 3. 156 mijl. De zon schijnt, de lange oceaandeining van 2,5/3 meter tilt onze boot op van achteren en dan surfen we met een 8,5 tot 9 knoop naar beneden. Het grootzeil aan stuurboord met 2 riffen en de genua met boom aan bakboord voorzien van 1 rif. De wind waait uit het O-NO met 15 tot 20 knopen. Afgelopen nacht was er veel wind; tussen de 20 en 30 knopen en een enkele regenbui. Het is aardedonker ‘s-nachts: het is nieuwe maan. Maar daardoor is de sterrenhemel ongelooflijk mooi!

Het moreel aan boord is goed, we beginnen steeds meer onze draai te vinden. De meiden worden elke dag actiever en vandaag hebben we zelfs school kunnen doen. De zon schijnt buiten en de dag vliegt voorbij. De komende dagen is de weersvoorpelling nog steeds stabiel van hetzelfde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *