Atlantische oversteek dag 12 en 13

Posted by on Dec 24, 2012 in Logboek | 0 comments

Atlantische oversteek dag 12 en 13

Onze positie 22/12 17:00 UTC: N.07.35 – W 52.05 Het log staat op 1771 mijl (nog een kleine 206 nM te gaan). Sinds twee dagen is de wind weg, we varen nog net 4 knopen, maar we hebben ook al twee dagen last van tegenstroom, een kleine 2 knopen. Zo schiet het natuurlijk niet op, en we wilden graag aankomen op maandagochtend 24/12. Het is daarentegen nu wel aangenaam aan boord. We doen maar veel school en genieten van de ‘rust’ aan boord. Zo nu en dan komt er een flinke squal over met wind. Dan spuiten we ervan door (25 kn wind over dek) en springen op het achterdek, om van deze ‘gratis’ douche te genieten. Hilarisch, en dat met een Horster-liedje uit de speakers. We zingen uit volle borst mee. We hebben 3 dagen tonijn gegeten op allerlei manieren, maar nu even geen tonijn meer. Er liggen her-en-der ook nog blikjes tonijn in de boot, onaangetast… straks mee naar Nederland? We denken ondertussen alleen maar meer aan bitterballen (met bier). Op de foto zie je een kleine vliegvis, gestrand op ons dek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *