Atlantische oversteek dag 10 en 11

Posted by on Dec 21, 2012 in Logboek | 0 comments

Atlantische oversteek dag 10 en 11

Onze positie 20/12 14:00 UTC: N.08.57 – W 48.28 Het log staat op 1509 mijl (nog 391 nM te gaan).
We gaan als de brandweer! Al twee dagen waait het hard. Zo’n 23 tot 25 knopen. We gaan 7,5 tot 8 knoop door de golven. Het is echt heerlijk om hard te varen. Vandaag tikken we waarschijnlijk 170 mijl aan in 24 uur! En dat met onze Contest. Voor de komende dagen staat er iets minder wind voorspeld, zo’n 15 knopen. Dat er genoeg zeeleven is, geloof ik nu ook wel. Na nog geen kwartier aas uit te hebben gezet, hangt er iets gigantisch aan de haak. Met geen mogelijkheid krijgen we de lijn binnen. Net als ik de camera wil pakken, maakt de vis? een salto in de lucht, en komt de haak los van de lijn. We weten niet wat eraan vast zat, maar het was veel te groot en sterk om binnen te halen. Gelukkig vangt Thijs daarna een heerlijk formaat tonijntje (yellow fin).

Fenna praat geregeld met Finn van de Dixbay over de marifoon. Geweldig om te zien, ze tappen moppen en praten over de vangst van de dag. Jammer dat ik er nu geen filmpje bij kan plaatsen, maar dat houden jullie tegoed. We hebben gisteren super sportdag gehad. Echt lachen, bedenk maar eens een sportdag op een boot. Maar goed dat niemand ons kan zien…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *