Aankomst groen Suriname

Posted by on Dec 25, 2012 in Logboek | 6 comments

Aankomst groen Suriname

Wauw, we zijn er. Ongelooflijk, wat een fantastische ervaring. Na 14 volle dagen varen, zijn we gisterochtend aangekomen in Suriname. We liepen in de vroege ochtend de aanloopton aan, na enkele flinke squals op zee. De geur van tropisch regenwoud en het zien van land is heel bijzonder! We zien kleine dolfijnen op de riviermonding en zien de eerste houten hutjes aan de oevers. Aardige vissers zwaaien ons toe.

We zouden door naar Domburg, maar zijn toch blijven hangen in Paramaribo, met twee ankers liggen we goed op de Suriname-rivier, waar een flinke stroming is. Wat heb ik de groene natuur gemist op de Canarisch en op Kaap Verden. De eerste indrukken zijn goed, Paramaribo is levendig en we hebben gelukkig nog net boodschappen kunnen doen voor de Kerstdagen. Het heerlijk Kerstontbijt vanochtend was een feest… Nog nooit heeft een Kerstontbijt zo goed gesmaakt!

 

6 Comments

 1. Zo goed om te lezen dat jullie in Suriname zijn aangekomen! Wens jullie nog een heel gelukkige , zalige en vrolijk Kerst!
  Dancing Cloud

 2. Hi lieve mensen,
  Goed om te lezen dat jullie veilig zijn aangekomen. Toppie, zou Jesse zeggen. Geniet ervan, lekker roti eten. Alvast een heel gelukkig 2013. Liefs,
  Nicole, Yme en Jesse

 3. Hallo!!

  Fijn dat jullie er zijn.Onvoorstelbaar he,zo n eind van
  huis! Geniet er maar van.
  Hier ook alles goed,nu aan boord in de vakantie,wij zijn
  in Stutgart.Morgen naar huis tot na de jaarwisseling.
  Hartelijke groeten van ons allemaal!!xxx

 4. Ha! Wat fijn te lezen dat de oversteek goed is gegaan en dat jullie goed zijn aangekomen! Dat kerstontbijt moet inderdaad wel erg lekker zijn geweest, zo op de boot in een mooi land ;-). Geniet ervan! liefs van ons allemaal! x charlotte

 5. Alvast een fijne jaarwisseling en laat ook in 2013 ‘jullie bootje de juiste koers varen’

  Groetjes Ramona en Manoek

 6. Lieve allemaal!
  Wat heel fijn dat alles goed gegaan is.
  En het blijft zo heerlijk om te lezen hoe jullie je verwonderen, verbazen en genieten… Ons kerstontbijt was ook heel goed. Geen 30 graden, wel grijs, mistig en een verse kerstboom :-)
  Morgen alweer de laatste dag van het jaar… Tijd vliegt voorbij. Voor jullie waarschijnlijk ook. Op naar een nieuw jaar, met hopelijk weer veel verwondering! Lieverds, goede jaarwisseling en voorzichtig met het vuurwerk op zee :-))

  Veel liefs van Marjolijn & Co

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *