Sinterklaas is ook op zee

Posted by on Nov 25, 2012 in Logboek | 1 comment

Sinterklaas is ook op zee

“Ja, roept Enza”. Pilot Whales onder de kust van Tenerife. We zien een grote groep met jonkies erbij erg bijzonder. Het weer is nog niet stabiel genoeg om te vertrekken naar Kaap Verden. De passaatwind is er nog niet en er ligt een laag boven ons, wat eerst weg moet trekken. We wachten nog een paar dagen en gaan heerlijk voor anker (omdat er geen wind en weinig swell is) bij Las Galletas. Eindelijk weer overboord springen en zwemmen en dan een prachtige avondzon vanuit de kuip. Heerlijk.

De volgende ochtend vertrekken we dus toch nog naar La Gomera. Een heerlijke tocht met veel zon, weining golven en toch 6 knopen met onze cruising chute. Wanneer we vertrekken zien we snel daarna opnieuw Pilot Wales, waar we ze eerder ook al hadden gezien. Nu een grote groep met jonkies. Ze zwemmen rustig naast de boot en wij genieten van het mooie begin van de dag. We blijven nog een paar dagen op La Gomera, want de weerkaarten zijn nog niet zoals we ze willen zien. We vernemen van Pieter van de Ostrea dat de ARC ook is uitgesteld: 6 meter waves door swell en wind tegen. En veel wind 35+ op de kop. Te oncomfortabel en onnodig, dus uitstel. De wedstrijd vertrekt wel vandaag, de rest later deze week, wellicht dinsdag of woensdag. Dit bevestigde toch wel dat we de goede keuze hadden gemaakt, om nog niet te vertrekken.

One Comment

 1. Hallo Thijs Suzanne en kinderen,
  wat hebben jullie al veel gezien zo he,onvoorstelbaar!!
  En wat leuk dat je zussen geweest zijn.
  Hier gaat alles ook zijn gangetje,t hondje is al lekker
  gegroeid,4 kg nu,Elina gaat as zondag voor 5 mnd naar
  Amsterdam in Parkhotel stage doen,Ann-Rina ook goed,maar
  morgen naar ziekenhuis,poliepen in bijholten eruit dus
  da is afwachten hoe dit afloopt.Vrijdag wordt ze alweer
  21! Jij ook jarig geweest dacht ik te lezen,dus nog Van
  Harte!!Oke,heel veel liefs,en lezen wel,en ik schrijf
  wel weer een keer!!xxx uitWijk!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *