Oversteek deel 2

Posted by on Nov 30, 2012 in Logboek | 0 comments

Oversteek deel 2

Dag 2. De wind is inmiddels aangetrokken; als de gribfiles 15 knopen aangeven, dan is het in werkelijkheid toch weer 20 tot 25 knopen. De golfhoogte is ook meer dan voorspeld. We varen continue met gereefd zeil. We komen een grote groep dolfijnen tegen en ze jagen wel een half uur rondom onze boot. Ook vliegende vissen, maken zich uit de voeten voor de rovers.

Dag 3. Omdat de meiden elke dag een filmpje mogen kijken, laten we de motor even stationair draaien om energie te maken, maar we komen tot de ontdekking dat er geen koelwater uit de uitlaat komt… Wat een pech, een kapotte impeller. Onze wierpot zit boven de waterlijn en door de ‘klappen’ die we maken op de golven, denken we dat er een luchtbel in de slang is gekomen en zo de impeller is droog komen te staan. Thijs vervangt de impeller onder helling en dat terwijl hij ook nog katerig is van de zee. Gelukkig krijgen we alle slangen los, zoeken naar alle losse rubber schoebjes en kunnen de motor weer draaiend krijgen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *