Timanfaya versus Surfparadise Corralejo

Posted by on Nov 4, 2012 in Logboek | 1 comment

Timanfaya versus Surfparadise Corralejo

Lanzarote ook wel vuureiland genoemd, is grotendeels bedekt met gestolde lava in zwart-, roze, paars- en okertinten en telt bijna 300 vulkanen. We bezochten het nationaal park Timanfaya (Unesco biosfeerreservaat), ten westen van Lanzarote. Je mag er niet zelf ronddwalen, maar wanneer we in het park zijn, begrijpen we wel waarom. Het lijkt wel of we op de maan terecht zijn gekomen. Daarom gaan we met de ‘busrit’ mee, die ons tussen de spectaculaire vulkanen rondrijdt.  Tussen 1730 en 1736 spuwden Vuurbergen rook en gesmolten lava. Hele dorpen werden bedolven. Het geeft een heel goed beeld, van wat zich hier allemaal heeft afgespeeld en de meiden zijn erg geïnteresseerd. Fenna gaat meteen op zoek naar de mooiste lavastenen en Isis wil van alles weten. Waarom is het grond nog steeds zo warm? En waar bleven de mensen toen de lava kwam en hoe vonden ze de weg ooit nog terug? Dit is echt onbegaanbaar terrein, nog vol met geisers en diepe spleten. Echt een bezoek de moeite waard.

Surfing, surfing…

Het moest er wel van komen, we hebben een mooi surfboard. Een middenklasser, geschikt voor Thijs en daarmee een longboard – ook geschikt – voor mij. Na wat gesteggel over de vorm en de kleur, zijn we eruit. De eerste wave’s zijn vandaag gemaakt. Er waren deze ochtend al 40 mensen voor ons geweest in de surfshop, om een board te kopen of te huren. Ons geplande board was dan ook alweer verkocht.. maar gelukkig stond er nog zo een in het magazijn! De golven zijn vandaag perfect. Onze Duitse collega-vertrekkers van de Amer zo (surf- en kite freaks), tipte ons op een mooi baaitje met goede beginnersgolven. Het was er inderdaad druk. De meiden snorkelden om de bijboot en Enza zit in haar zwemvest in de band lekker rond te kijken en zwemmen. Dit wordt ons alternatief voor mountainbiken in de duinen en hardlopen! Wordt vervolgd.

One Comment

  1. West-Afrika? Doen! Wij waren met de sy Gabber (sy-gabber.blogspot.com) maandenlang in Senegal en Gambia. Andere wereld, hoor. De Denton Bridge community in de Oyster Creek bij Banjul is geweldig. Doe de groeten aan Ceesay!
    Roel en Jacqueline.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *