Canaries vs ARC rally

Posted by on Nov 13, 2012 in Logboek | 0 comments

Canaries vs ARC rally

We zijn nu drie weken op de Canarische Eilanden. We vinden het wel lang eigenlijk, maar we rusten ook uit en varen gewoon weinig. Isla Graciosa was prachtig, ongerept en rustig. Vanuit Lanzarote varen uit met uitschieters van dertig knopen over dek, omdat we weer willen ankeren op Fuertaventura – Corralejo en bij Los Lobos. Het is drie uurtjes doorzetten, maar met een filmpje beneden voor de meiden, bonken we motorend door de golven naar Fuertaventura. We laten ons anker vallen, wanneer de avond valt.

Het zijn eigenlijk drie prima dagen in Corralejo voordat we weer oversteken naar Gran Canaria. Het akelige incident met Jesse van Driftaway was voor iedereen schrikken, maar gelukkig is het allemaal goed afgelopen. Je zal dit als ouders maar meemaken terwijl je voor anker ligt…

4 november besluiten we in de avond te vertrekken naar Gran Canaria. De wind zou er om 00:00 uur zijn, maar deze keer kloppen de gribfiles niet met de werkelijkheid. Geen wind, dus maar liefst 12 uur motoren van de 17. Daar baal ik altijd zo van, zeker in de nacht. Wanneer de motor zo lang moet werken, word ik altijd vervelend van de herrie. Het dringt door tot elke vezel in je lijf. Gelukkig kunnen we het laatste stukje lekker zeilen.

Aangekomen in het grote Las Palmas, schrikken we van de industrie en drukte. Vertrekt hier de ARC?(Atlantic Rally for Cruisers – een georganiseerde tocht voor zeiljachten van Las Palmas naar het eiland Santa Lucia in het Caribisch gebied). We mogen een nacht in de marina blijven (ondanks dat we niet meedoen met de ARC), omdat we graag water willen ‘tanken’ en betalen flink. Spanje kent voor schepen langer dan 12 meter een belasting. Maar liefst 35 euro per maand, naast de 19 euro voor deze ene nacht. We worden ergens achteraf gedropt, maar daar kunnen we wel wassen naar believen en alles te drogen hangen op onze boot. We liggen afgemeerd naast de Poco Loco, ook een NL boot. Wanneer er een ‘half gare’ solozeiler binnenkomt varen, kunnen we maar net op tijd voorkomen, dat hij met zijn boogspriet onze boot ramt. Hij verontschuldigt zich, en zegt dat hij ruim twee weken op zee is en nauwelijks iets heeft gegeten en geslapen…

Er volgt nog een heuse ladies night met de Ostrea en Barnstormer in een lekker eettentje en daarna de Sailors Bar. Erg gezellig. De volgende ochtend gaat Fenna haar lessen volgens bij juf Sabien, samen met Mare. Ze heeft er weer een klasgenootje bij.

Na 6 dagen, waarvan 5 voor anker (waar ook voor betaald moet worden in Las Palmas) zijn we weer blij dat we vertrekken. Een stad die ons weinig doet. Ook de ARC doet ons niet zoveel. Het verwachte sfeertje is er (nog) niet, ondanks dat er inmiddels zo’n 100 deelnemers zijn aangekomen. Gek dat hier ruim 230 boten 25 november vertrekken naar St. Lucia in het Carieb. Wij komen er wel achteraan, we gaan na ons familiebezoek op Tenerife eerst naar Kaap Verden en Suriname.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *