Status Quo

Posted by on Oct 18, 2012 in Logboek | 0 comments

Status Quo

We zijn inmiddels 107 dagen onderweg. We hebben 2084 mijl afgelegd (vanaf Veerse Meer) en in totaal 237 uur gemotord. 4 makrelen en 3 tonijnen gevangen (waarvan 2 giga), na veel visaas te zijn verloren, evenals een zitkussen,  2 bekers, een dop van de windmolen en een schroef van het zonnepaneel over boord. 2 bikini’s verloren in het grote afvoer (bad)putje van de Riad in Marokko. Een peddel gebroken in de branding. Een lichte brandwond op het onderbeen van Isis van de BBQ. 5 potten pindakaas opgegeten en na Frankrijk geen lekker kaasje meer kunnen vinden. Geen ernstige problemen met de boot, een wrat op Fenna’s vinger armer door de TV vakantiedokter van de Algarve, slechts 3 keer douane aan boord, 1 keer met drugshond. 2 keer een golf in de kuip gekregen en net niet nat geworden door een snelle reactie – een sprong op het luik. Veel dolfijnen en grienden gezien, 1 storm in de baai achter ons Rocna anker, 1 onweersbui meegemaakt en al veel verse vis en schaaldieren gegeten. Lang houdbaar brood ontdekt, Port leren drinken, 2 keer een zonnesteek gehad, al carnavalsmuziek gedraaid in september, 9 weken les gegeven, ca. 20 speeltuinen bezocht en al heel wat afgelachen, uitgeslapen, vieze voeten gekregen en zand in de boot. 1 keer 700 liter water weg laten lopen, door de kraan open te laten staan en 4 keer ons eigen ‘zwembad’ aan boord vol laten lopen. Daar liggen nu 2 tonijnen te wachten om opgegeten te worden…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *