Salé en Rabat

Posted by on Oct 7, 2012 in Logboek | 0 comments

Salé en Rabat

Wat was dat spectaculair binnenkomen in Rabat. Al die enthousiaste mensen op de kade, zwaaiend en juichend naar ons. Je voelt je echt welkom. Salé, daar ligt de nieuwe haven, waar we onze boot afmeren. Gisteravond even een korte wandeling gemaakt door de Medina van Salé, die vlak bij de haven ligt. Authentiek en geen toerist te zien. Het was al bijna donker toen we de Medina verlieten. Al die mannen in cafe’s, viezigheid op straat, kleine volgestouwde winkeltjes, een oude speeltuin, waar Enza steeds knuffels en kusjes kreeg van Marokaanse vrouwen en kinderen. Het was een prima eerste indruk, voordat de meiden gaan slapen.

Vandaag zijn we naar de Medina (Arabisch voor stad) van Rabat gegaan. Met de comfortabele tram (ritprijs totaal 1,80 euro). We stappen uit bij de Medina en maken een lange wandeling. De meiden vinden het in het begin spannend en ook wel vies. Het zijn smalle straatjes en we komen in het begin veel oude bedelende (zieke) mensen tegen. Ze vragen honderduit… Met steekkarren lopen mannen door de straten, om kraampjes te bevoorraden. Maar ook zien we straatjes waar ze schilpadden, varkens en geitenkoppen verkopen, veel kleding, stoffen, schoenen en typische Marokaanse kruiden en specerijen. Na ons bezoek in de Andalusische Tuin (begin 20e eeuw aangelegd in Moorse stijl), gaan we even zoete muntthee drinken in Cafe Maure. Het terras biedt uitzicht op de Medina van Salé, de Bou Regreg en de zee. Een prachtige plek om even alle indrukken te verwerken. We eten er een Marokaans koekje bij en rekenen dan toch weer 119 Dirham af… Enza heeft even geen zin meer om te lopen en zet een keel op… Kinderen worden hier ‘op handen gedragen’, maar omdat ik dat niet van plan ben (we hebben tenslotte een buggy mee) met Enza, word ik toch wel wat vreemd aangekeken. Ik denk aan het laatste gesprek met Aad (SY Helena Christina) en neem mijn meisje toch maar weer in mijn armen ;-)

We lopen weer terug naar de tram en vermaken ons in de middag met SYMero op het terras en rondom de stijger. Daarna maken we een plan voor de komende dagen.


 

 

 

 

[AFG_gallery id=’3′]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *