Levendig Porto!

Posted by on Sep 11, 2012 in Logboek | 1 comment

Levendig Porto!

Vanuit Baiona, Spanje zijn we naar Portugal gevaren. Helaas anders dan de weersvoorspelling deed vermoeden; volledig in de mist motoren 13 uur lang. Maar goed, levert ook op dat we kunnen ‘leven’ aan boord zonder ‘helling’, en dat is voor de meisjes soms ook wel eens fijn. Barbies, verkleedpartijen, kaartspelletjes en film kijken… Veel dolfijnen gezien onderweg, spelend met de boot. Echt prachtig, als een speer komen ze soms haaks naar de boot gezwommen om vervolgens voor de boeg uit de springen. We konden ze soms bijna aanraken! In de avond komen we aan in Porto, de 2e hoofdstad van Portugal. De Dirft Away ligt hier ook, dus Enza en Jesse hebben elkaar al snel gevonden.

Duoro Marina is een nieuwe haven gerund door aardige jonge mensen. We worden alleraardigst ontvangen en we sluiten een mooie deal voor de komende dagen. We zijn benieuwd naar de grote stad met zijn mooie bruggen en dynamiek… Wat een aangename verrassing is deze stad. De bedrijvigheid overal, het leven op straat en ontzettend aardige mensen. Gelukkig ook geen siësta’s meer (daar konden wij ook maar niet aan wennen) – en dus gesloten winkels en uitgestorven cafés van 13:30–16:30). Prachtige pandjes liggen hier vervallen op de meest mooie A-locaties te huur… Je kunt hier zo beginnen met ondernemen… We lunchen in een hippe bar en trekken erop uit voor Fado muziek en een ‘verkleedjurk’ voor Enza. Eigenlijk moet het een Pidie jurk worden – wijd, roze met witte kant, haar favoriet op het kinderdagverblijf destijds. Maar goed, die gaan we natuurlijk niet vinden.

De straten zijn niet erg schoon, maar de uitstraling en sfeer is goed! We hebben eerst een rondrit gemaakt in de ‘hop-on hop-off bus, dat werkt voor deze afstanden en drie kids het beste. Overal hangt de was buiten aan de mooiste creaties van waslijnen. We vinden het prachtig! We maken nog een mooie avondtocht met de Lagoon van Yme en Nicole naar het oude centrum van Porto voor een lekker ijsje, erg gezellig! De volgende dag bezoeken we het bekende porthuis Taylor’s (meer dan 3 eeuwen oud en bekend op het gebied van hoogstaande kwalitatieve port maken. Taylor’s is een echt familie bedrijf. Sinds 1962 is het al in handen van de familie. We komen veel te laat thuis en school begint dan ook een uurtje later morgen…

We blijven nog tot morgen en zullen dan afzakken naar het zuiden. We varen dan een dag en nacht door richting S Martinho do Porto. Daar kunnen we ankeren en heerlijk zwemmen in ‘warmer’ water, alvorens we weer richting Lisabon zullen vertrekken.

One Comment

  1. Hai Suuz, Thijs en kids, heb na wekenlang lekker zomeren en camperen eindelijk de tijd en het geduld om je blog eens te lezen. Spannend allemaal. Mooie foto’s ook. Wat een ervaring voor die meiden en lachen dat ze een werkstuk moesten maken van Santiago. ja ja je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen. Noem het dan meteen een ‘paper’ zijn ze gelijk ‘ingewerkt’ voor hun eerste buitenlandse studiestage later! Nee zonder gekheid, jullie doen het goed. Veel lieve groetjes en ik ga nu vaker lezen hoor! Groetjes, Hanneke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *